Ekonomija

Šćekić poručio Evropi sad: Bolje se pozabavite istragama koje protiv vas vodi SDT i mogućim optužnicama

Dragoslav Šćekić

Ova Vlada neće smanjivati neto plate građanima, kako vi vrlo zlonamjerno pokušavate da tumačite moje izjave, poručio je potpredsjednik SNP-a i ministra zdravlja Dragoslav Šćekić reagujući na navode Pokreta Evropa sad. Poručio je da je tom pokretu bolje da se “pozabavite istragama koje protiv vas vodi SDT i mogućim optužnicama za nekontrolisano zaduživanje države”.

<<<Krvavac: Vraćanje doprinosa za zdravstvo korak unazad<<<

“Gospodo omladinci DPS-a,  prije nego se osvrnem na vaše jeftine napade, još jednom da ponovim da ova Vlada neće smanjivati neto plate građanima, kako vi vrlo zlonamjerno pokušavate da tumačite moje izjave. A sad da razbijemo još jednu od vaših teorija koju ponavljate kao papagaji i sebe pokušavate da predstavite ekonomskim alhemičarima. U ovoj godini su ostvareni rekordni prihodi u Budžetu zbog rekordne naplate PDV-a koji je proporcionalno uvećan u odnosu na rast cijena na malo. Osim toga, zbog velikog rasta cijena goriva na početku godine je ostvarena i rekordna naplata akciza na gorivo a ne zbog “vašeg” nerealnog programa koji sadrži samo jednu mjeru, a to je “uzmimo pare zdravstvenom sistemu, podijelimo ih manjem dijelu građana i izigravajmo heroje””, kazao je Šćekić.

Tokom rada vaše Vlade, istakao je Šćekić, je cvjetao šverc cigareta.

“Ova Vlada je zaustavila šverc i do sada naplatila više oko 50 miliona eura više akciza na duvan. To je donijelo više novca u Budžet nego svi vaši nikad viđeni Zakoni kojima ste u vašem Budžetu projektovali prihode za 2022. godinu. Zbog toga što je ova Vlada prepolovila akcizu na gorivo, da bi pomogla građanima da bolje podnesu inflatorni udar, ustupili smo kroz smanjenje cijena goriva dodatnih 40 miliona sredstava građanima i privredi što vama nije ni palon na pamet.”, naglasio je potpredsjednik SNP-a.

Poručio je liderima Pokreta Evropa sad da su njihovi “projekti debelo koštali ili će tek koštati državu i građane”.

“Eto vam odgovor odakle isplaćujemo uvećane plate svim onim kategorijama koje ste vi zaboravili da obuhvatite kvazi programom “Evropa sad” kao što su penzioneri, zaposleni u policiji, zaposleni u prosvjeti i nemedicinsko osoblje. Koliko ste sposobni u realnim situacijama, kada ne prepisujete od drugih “eksperata” najbolje govore vaši projekti koji su debelo koštali ili će tek koštati državu i građane”, istakao je Šćekić.

Šćekić se osvrnuo na osnivanje kompanije “Air Montenegro”, “Montenegro Works”…

“Da krenem redom sa projektom osnivanja “Air Montegro” koji ste kao osnovali za jedan euro a onda na volšeban način i nezakonito iz Budžeta uložili još 30 miliona, famozni “Montenegro works” koji je koštao građane pola miliona eura a koji je služio sa punjenje džepova vaših drugara iz Pokreta, arbitraže za Aman i put Meljine-Petijevići koje prijete da ovu državu koštaju više od 100 miliona eura, itd”, naglasio je potpredsjednik SNP-a.

Gospodo omladinci DPS-a, i dok ste “formalno bili u DPS-u ste provjeravali moju diplomu” pa nikako da čujemo šta je to sumnjivo u mom obrazovanju upitao je Šćekić.

“Za razliku od vas ja se lažno ne predstavljam. Bolje bi bilo da se pozabavite istragama koje protiv vas vodi SDT i mogućim optužnicama za nezakonit rad i nekontrolisano zaduživanje države i građana tokom trajanja vaše Vlade”, zaključio je on.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Aooooo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Aooooo
Gost
Aooooo

Hahaha, abazoviceva skola, cim te neko prozove ili pomene ti mu zaprijeti.. 😀😀

Send this to a friend