Ekonomija

Šćekić sa predstavnicima Sindikata zaposlenih u zdravstvu: U skladu sa ekonomskom situacijom doći do rješenja

Foto: Ministarstvo zdravlja

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić, na inicijativu Sinikata zaposlenih u zdravstvu razgovarao je danas sa predstavnicima ove sindikalne organizacije, koje je predvodio predsjednik Nebojša Radonjić, saopšteno je iz tog resora.

Fokus razgovora bio je na aktuelnom Granskom kolektivnom ugovoru za zdravstvo i inicijativi ove sindikalne organizacije za eventualnim izmjenama u pravcu izjednačavanja povećanja koeficijenata za sve kategorije zaposlenih u zdravstvenom sistemu.

“Na sastanku je bilo riječi i o aktivnostima i statusu Stambene zadruge za zaposlene u zdravstvu i aktulenim dešavanjima koja se tiču dopunskog, odnosno prekovremenog rada u Kliničkom centru Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Ministar Šćekić kazao je da razumije nastojanje njihove sindikalne organizacije da povećanjem zarada budu zadovoljni i jednako uvaženi svi zaposleni u zdravstvu, kako medicinski tako i nemedicinski kadar, među kojima su pravnici, ekonomsti, IT stručnjaci, higijeničarke, vozači i drugi.

“On je kazao da će Ministarstvo zdravlja u najskorije vrijeme, zajedno sa Ministarstvom finansija i ostalim učesnicima u izradi GKU, sagledati kompletnu situaciju, kako bi u skladu sa trenutnom ekonomskom situacijom došli do zadovoljavajućeg rešenja”, zaključuje se u saopštenju.

Send this to a friend