Ekonomija

SD apeluje na MORT da na Cetinju održi raspravu o Skadarskom jezeru

Socijaldemokrate Cetinja apeluju na nadležne u Ministarstvu održivog razvoja i turizma da, narednih dana, i na Cetinju održe javnu raspravu o Nacrtu Prostornog plana posebne namjene NP “Skadarsko jezero“.

“Prosto je nevjerovatno da su namjere MORT-a bile da javna rasprava o ovako važnom dokumentu, traje samo 20 dana, i to u vrijeme godišnjih odmora, sa održavanjem jednog okruglog stola u Podgorici”, kazali su u ovoj partiji.

Zalaganjem predsjednika SO Bar, Mića Orlandića, predstavnici MORT-a, iako to prvobitno nijesu planirali, juče su održali javnu raspravu povodom ovog pitanja i u Baru.

“Sigurni smo da je i predstavnicima MORT-a sasvim jasno da se Nacrt Prostornog plana posebne namjene NP „Skadarsko jezero“, možemo slobodno reći, najviše tiče Cetinjana, a prvenstveno stanovnika Riječke nahije, koji su direktno zainteresovani za ovaj Nacrt”, kažu u SD-u.

Stoga, očekuju da MORT uvaži zahtjev Opštine Cetinje, koji im je dostavljen proteklih dana i da, shodno tome, i na Cetinju održe javnu raspravu na ovu temu.

“Zbog toga još jednom apelujemo da Ministarstvo do kraja roka koji je predviđen za javnu raspravu o ovako važnom dokumentu, uvaži realne potrebe Cetinjana i obavijesti ih o terminu održavanja javne rasprave o ovom izuzetno značajnom pitanju”, poručuju u ovoj partiji.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ivana
Gost
Ivana

Dje su sad NVO? Za ovo oni primaju pare. Kako su se umirili.

Send this to a friend