Ekonomija

SD Bijelo Polje: Peticija za subvenciju na pelet i drva i zabranu izvoza peleta do kraja septembra

Foto: SD Bijelo Polje

Opštinski odbor Socijaldemokrata Bijelog Polja započeo je danas akciju prikupljanja potpisa podrške u cilju kontrolisanja rasta cijena peleta i ogrijevnog drveta, a za samo dva sata na gradskom trgu, peticiju je potpisalo preko 300 građana.

“S obzirom na to da zbog nebrige aktuelne Vlade za standard i preživljavanje građana, u značajnoj mjeri ispaštaju stanovnici poprilično zapostavljenog sjevera, odlučili smo da sa ovom aktivnošću krenemo iz Bijelog Polja. Naši zahtjevi odnose se na zabranu izvoza peleta do septembra, dok se podmire potrebe stanovništa, kao i omogućavanje korišćenja subvencija na pelet i drva za ogrijev”, saopštili su iz SD Bijelo Polje.

Peticija je, kako su istakli, pokrenuta da bis izašli u susret velikom broju građana s kojima svakodnevno komuniciraju, a biće proslijeđena nadležnim institucijama koje pod hitno treba da se pozabave ovom problematikom, usljed alarmalntnog divljanja cijena peleta i drva.

Akcija je započela danas i trajaće do petka. Takođe, aktivisti Socijaldemokrata narednih dana će obići sva naselja, kako bi inicijativa došla do svakog građanina Bijelog Polja.

Send this to a friend