Ekonomija

SD iz više razloga začuđen kritikom HGI na račun Vlade

Začuđeni smo konstatacijom HGI da se dugo godina Aerodromima upravlja bez jasne vizije i određivanja prioriteta, iz više razloga, kazao je Zdravko Mitrović, predsjednik OO SD Tivat.

>>>HGI: Modernizacija Aerodroma prioritet, važno da ostaju državi bez kreditnog duga>>>

“Najprije, HGi je skoro dvije decenije u Vladi, pa konstatacija da ista ta Vlada preko Odbora direktora dugo godina upravlja Aerodromima bez jasne vizije i određivanja prioriteta je u najmanju ruku zbunjujuća”, smatra Mitrović.

Takođe, kako dodaje, potpredsjednik Opštine Tivat i predsjednik Opštinskog odbora HGI Tivat je povodom priče o davanju u zakup Aerodroma Tivat izjavio: “Kao generator razvoja turizma i saobraćajne komunikacije, aerodrom se pokazao kao uspješan brend. Za istaći je da se iz godine u godinu, bilježi rast prometa putnika te se ove sezone očekuje, a po najavama uprave, rekordan broj putnika. Ovo je razlog više da kapital koji se prihoduje sa ove strane ostane u javnoj kasi. Uspješan razvoj i planiranje proširenja aerodromskih kapaciteta iz sopstvenih prihoda su pokazatelj dobrog gazdovanja sa više nego održivim preduzećem. Dopustite mi da konstatujem da se suverenitet jedne države može poistovjetiti sa suverenitetom/nezavisnošću vazdušne i morske luke te iste države.”

Socijaldemokrate još jednom ističu da su Aerodromi jedno od najuspješnijih preduzeća u Crnoj Gori, zahvaljujući Vladi kao osnivaču, Odboru direktora kojeg bira Vlada, menadžmentu preduzeća kojeg bira Odbor direktora i prije svega svim zaposlenim u Aerodromima koji su za 15 godina od kada su aerodromi preuzeti od JAT-a, od jednog problematičnog subjekta po više osnova napravili preduzeće koje slovi za jednog od najuspješnijh operatora vazdušnih luka u regionu.

“Svakako raduje najava HGI da će se konkretnim predlozima uključiti u priču oko daljeg razvoja aerodroma, iako ih podsjećamo da su već više od mjesec dana dostupna ponuđena koncesiona dokumenta od strane Ministarstva saobraćaja”, poručuje Mitrović na kraju.

B.M.

 

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
cesare
Gost
cesare

Ko je od ovih dvoje veci poltron ?

Zoran
Gost
Zoran

Dok se vi svadjate opozicija rovari po crnoj gori.

Durmitor
Gost
Durmitor

Sramotna je drzava u kojoj se pitaju nacionalne partije Hgi i BS one ne mogu dobro mislit ovoj drzavi i njenim gradjanima,interes im je samo da oglodju drzavu kao kosku,pa kada ju oglodju i uniste onda da ju pripoje njihovim voljenim drzavicama

OZNA
Gost
OZNA

HGI je trojanski konj nedobronamjerne
Hrvatske.
Poslanik HGIja je desno navidan
tockic katolicke bratije, sto on javno i pokazuje!
HGI nije na cijeni ni kod znatnog dijela hrvata!

Lipovo
Gost
Lipovo

,,vidjela žaba da se konji kuju, pa i ona podigla nogu,,

Send this to a friend