Ekonomija

SD: Konatara potukle činjenice, Aerodromi najuspješnije preduzeće

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar nema problem sa menadžmentom Aerodroma Crne Gore i njegovom profesionalnošću, već sa činjenicama, a pogotovo onom da su Aerodromi, preduzeće koje vode Socijaldemokrate, najuspješniji u Crnoj Gori, saopštile su danas iz te partije.

“Preletačević Konatar je ostrašćeni kolekcionar partijskih knjižica, koji ima više promijenjenih partija nego godina staža u politici”, navode Socijaldemokrate, reagujući na jučerašnje saopštenje Konatara.

Kako ističu, nakon što su utvrdili da se ovoga puta obraća u ime URE, koja je postala prirepak Demokrata, takozvanom ekspertu žele da ukažu na nepobitne činjenice.

“Neto dobit Aerodroma Crne Gore prošle godine je bila preko četiri miliona eura. Ukupni prihodi kompanije za prvih šest mjeseci ove godine su za 13,35 odsto veći u odnosu na isti period prošle godine, dok je dobit veća za 25,11 odsto. Obnovljen je veliki dio opreme – stepenice, elevatori, uređaji za bezbjednosnu kontrolu pa se, shodno tome, ulaganja vraćaju na najbolji način. Već krajem jula, Aerodromi Crne Gore opslužili su gotovo 1.200.000 putnika, što je 140.000 više nego prošle godine”, nabrajaju Socijaldemokrate.

Privukli su, kažu, značajan broj novih kompanija koje saobraćaju na našim aerodromima, a povećan je i broj rotacija postojećih kompanija.

“U ovom trenutku, Crna Gora je povezana sa 40 destinacija preko Aerodroma Podgorica i sa 45 destinacija preko Aerodroma Tivat. Na kraju, prije samo nekoliko dana, na Aerodromu Tivat započeta je izgradnja novog aerodromskog objekta, terminala za odlazeće putnike, od 1.300 metara kvadratnih, koji će omogućiti veći komfor putnicima, brzu i kvalitetniju uslugu, kao i bolje uslove rada za radnike Aerodroma”, dodaju SD.

Prema njihovim riječima, Konatar još jednom biva žestoko potučen od strane činjenica, te mu, shodno tome, predlažu da svoje “ekspertske” analize ostavi za nekog drugog, po mogućnosti onoga ko sa ekonomijom nema dodirnih tačaka.

“Ne trudi se da o svemu znaš sve, da ne bi u svemu postao neznalica”, poručile su Socijaldemokrate Konataru.

Ž.N.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ve$a
Gost
Ve$a

Čestitam upravi. Ja sam otvorio sa ortakom prošle godine jedan aerodrom u Tivtu i loše nam je radio. Nikako nisu htjeli avioni da slijeću, iako sam postavio lampione i sve sto treba… To je razlika između dobrog menađmenta i amatera kao što smo ja i moj drug.

Boro
Gost
Boro

Hajmo sad po SD-u Dule majstore.Ti ces ih dokrajcit.SD dno dna.

Johnny B
Gost
Johnny B

Najuspjesnije od preostalih 5 drzavn8h preduzeca 🤣🤣🤣🤣🤣

Dedal
Gost
Dedal

Aerodromi mogu da posluju mnogo bolje,i tteba da se daju nekom ozbiljnom koncesionaru, koji ce u njih da ulozi I modernizuje ih I prosiri.SD to ne moze da zaustavi zato opsti lelek svaki dan….pih

Rale
Gost
Rale

Khm,khm… Aerodromi su firma koja prihoduje od putnika koji tranzituju kroz aerodrom Crne Gore. Kao takva ona od svake kupljene karte(svakog putnika) ,bilo koje kompanije koja slijece na nas aerodrom,uzima procenat(recimo da je prosjek 20 eura).Sto dalje implicira da od 1 miliona putnika koji prodje, aerodrom ima 20 miliona eura. Ta firma narodski receno samo kupi kajmak,i nije moguce da… Više »

BogdanS
Gost
BogdanS

Lako vam je voditi preduzece koje ima monopol,i mora biti u plusu!
No viđite sto ćete sa ženama,braćom,rodjacima,kumovima…
Tu firmu i “magarac” moze voditi i bice u plusu…

Dnodnadosljedno
Gost
Dnodnadosljedno

Kakav bi krkljanac nastao na Aerodromu da članovi SD koji primaju platu u ovom preduzeću svi dodju na posao?

ND
Gost
ND

SD je kancerogeno tkivo našeg društva.

Send this to a friend