Ekonomija

SD: Konatara potukle činjenice, Aerodromi najuspješnije preduzeće

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar nema problem sa menadžmentom Aerodroma Crne Gore i njegovom profesionalnošću, već sa činjenicama, a pogotovo onom da su Aerodromi, preduzeće koje vode Socijaldemokrate, najuspješniji u Crnoj Gori, saopštile su danas iz te partije.

“Preletačević Konatar je ostrašćeni kolekcionar partijskih knjižica, koji ima više promijenjenih partija nego godina staža u politici”, navode Socijaldemokrate, reagujući na jučerašnje saopštenje Konatara.

Kako ističu, nakon što su utvrdili da se ovoga puta obraća u ime URE, koja je postala prirepak Demokrata, takozvanom ekspertu žele da ukažu na nepobitne činjenice.

“Neto dobit Aerodroma Crne Gore prošle godine je bila preko četiri miliona eura. Ukupni prihodi kompanije za prvih šest mjeseci ove godine su za 13,35 odsto veći u odnosu na isti period prošle godine, dok je dobit veća za 25,11 odsto. Obnovljen je veliki dio opreme – stepenice, elevatori, uređaji za bezbjednosnu kontrolu pa se, shodno tome, ulaganja vraćaju na najbolji način. Već krajem jula, Aerodromi Crne Gore opslužili su gotovo 1.200.000 putnika, što je 140.000 više nego prošle godine”, nabrajaju Socijaldemokrate.

Privukli su, kažu, značajan broj novih kompanija koje saobraćaju na našim aerodromima, a povećan je i broj rotacija postojećih kompanija.

“U ovom trenutku, Crna Gora je povezana sa 40 destinacija preko Aerodroma Podgorica i sa 45 destinacija preko Aerodroma Tivat. Na kraju, prije samo nekoliko dana, na Aerodromu Tivat započeta je izgradnja novog aerodromskog objekta, terminala za odlazeće putnike, od 1.300 metara kvadratnih, koji će omogućiti veći komfor putnicima, brzu i kvalitetniju uslugu, kao i bolje uslove rada za radnike Aerodroma”, dodaju SD.

Prema njihovim riječima, Konatar još jednom biva žestoko potučen od strane činjenica, te mu, shodno tome, predlažu da svoje “ekspertske” analize ostavi za nekog drugog, po mogućnosti onoga ko sa ekonomijom nema dodirnih tačaka.

“Ne trudi se da o svemu znaš sve, da ne bi u svemu postao neznalica”, poručile su Socijaldemokrate Konataru.

Ž.N.

8 Komentara na "SD: Konatara potukle činjenice, Aerodromi najuspješnije preduzeće"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend