Ekonomija

SD: Nurković kao Alisa u zemlji čuda

Socijaldemokrate su ministra saobraćaja i pomorstva Osmana Nurkovića uporedili sa Alisom u zemlji čuda, nakon što je on juče kazao da su finansijske analize Aerodroma Crne Gore, koje je ova partija uradila “neosnovane, neutemeljene, aproksimacije neke koje zbilja nemaju utemeljenje u podacima.”

<<<Za deceniju iz Aerodroma u budžet uplaćeno samo 6,3 miliona eura, koncesije najbolje rješenje<<<

“Iako analize naše partije nije ni vidio, mi ćemo dobijene podatke koje smo javno objavilili uporediti sa podacima iz izuzetno dobro plaćene analize konsultanata IFC-a angažovanih od strane ministarstva na ovom projektu: mi smo rekli da će država zaraditi između 300 i 700 miliona eura (jer smo radili devet scenarija pa je opseg očekivan), a IFC konsultanti su napravili projekciju da je zarada države (avansna + godišnja koncesiona naknada) do 500 miliona. Mi smo u našoj analizi dobili da će država od poreza zaraditi 40 do 70 miliona, a IFC konsultanti u njihovoj analizi 30 do 65 miliona”, objašnjavaju iz SD-a.

Kako ističu, iz ovoga, svako iole pismen vidi da nam se podaci gotovo poklapaju.

“Toliko i o ovoj istini koju je saopštio uvaženi ministar Nurković. Na kraju, mi naravno nismo uračunali, poput njihovih konsultanata, da će preko zarade države potencijalni koncesinar zaraditi do 500 miliona, a vjerovatno i više, a to će, poštovani građani, uraditi, između ostalog, i povećanjem taksi koje ćete vi morati da platite kroz veće cijene karata”, dodaju oni.

Socijaldemokratama je žao što je ministar nezakonitim dokumentima koje je stavio na javnu raspravu zamalo ugrozio kredibilitet čitave Vlade, ali će im, kako ističu, sa druge strane, biti drago što se, zahvaljujući upornom ukazivanju SD-a na nezakonitosti u koncesionim dokumentima, to neće desiti, jer će nezakonitosti morati otkloniti.

“Što bi narod rekao, bolje ikad nego nikad. Svim ovim  se još jednom dokazuje ozbiljnost naše argumentacije, a neozbiljnost ponuđenih dokumenata od strane resornog ministrstva. U svakom slučaju o ovim, ali i brojnim drugim “zanimljivim” rješenjima iz do sada predloženih koncesionih dokumenata biće diskusije u danima i nedjeljama koje dolaze. Konkretne diskusije predstavnika Socijaldemokrata na okruglom stolu, još jednom su potvrdile odgovoran pristup naše partije, koji je lišen politikanstva, paušalnosti i površnosti”, saopštili su iz ove stranke.

 

34 Komentara na "SD: Nurković kao Alisa u zemlji čuda"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend