Ekonomija

SD: Nurković po ko zna koji put obmanjuje javnost

Na jučerašnjem kontrolnom saslušanju u Skupštini Crne Gore po pitanju potencijalnog davanja u koncesije Aerodroma Crne Gore, ministar Osman Nurković nastavio je da istrajava u beskrupuloznom obmanjivanju crnogorske javnosti, poručuju Socijademokrate.

<<<Francuzi, Turci, Njemci zainteresovani za Aerodrome<<<

“Mi Socijaldemokrate smo kao korektan i odgovoran koalicioni partner priču oko koncesija od početka usmjeravali na teren argumenata i doživljavali isključivo kao sučeljavanje različitih stavova. Za razliku od nas, ministar Nurković u kontinuiranom pokušaju da odbrani neodbranjivo, dajući prednost sitnom politikantskom šićarenju u odnosu na ozbiljnu i argumentovanu raspravu o ovom važnom razvojnom pitanju Crne Gore, redovno iznosi neprimjerene i netačne podatke, ne bi li skrenuo pažnju sa suštine problema”, saopštili su iz ove partije.

Ovom prilikom će, kako dodaju, u nadi da će se ministar dozvati političkoj pameti, podsjetiti javnost samo na najkrupnije neistine koje je Nurković izrekao.

“Prva je bila kada je, zajedno sa konsultantima, tvrdio da su dokumenta koja su ponuđena na javnu raspravu zakonita. Najdobronamjernije smo mu sugerisali da to nije tako. Da smo u pravu, i sam je to potvrdio na kontrolnom saslušanju, rekavši da je izbrisan iz koncesionog akta dio oko oslobađanja od plaćanja naknade u prvih pet godina, što smo od početka tvrdili da je nezakonito. Uostalom, nezakonitosti koje je za sobom ostavio ministar Nurković i njegovi nazovi eksperti iz gubitaške firme koju je IFC angažovao, ovih dana ispravlja poseban pravni tim Vlade. To je razlog zbog kojeg koncesiona dokumenta Vlada još uvijek nije razmatrala, iako je javna rasprava odavno završena”, navode oni.

Ističu da će biti uporni, u nadi da će “neznavenog ministra na kraju ove priče ipak privesti k poznaniju prava i kad su u pitanju mnogi drugi segmenti koncesionih dokumenata”.

“Druga neistina dogodila se na jučerašnjem kontrolnom saslušanju, gdje je Nurković izjavio da se na Aerodromima Crne Gore nezakonito zapošljava. Nažalost, osim mnogih zakona, ministar nije pročitao ni Zakon o privrednim društvima i Zakon o radu koji ga u ovom slučaju oštro demantuju. Moramo da konstatujemo da je više nego smiješno kada Nurković nekome drži lekcije o navodnom političkom zapošljavanju. On je posljednji koji na tu temu može da govori u Crnoj Gori, a ako bismo u tu temu ušli, priča bi se vrlo nepovoljno po njega završila”, dodaju iz ove partije.

SD tvrdi da je treća neistina da je predsjednik ove partije, kada je bio ministar saobraćaja, bio za davanje Aerodroma u zakup.

“Performans mahanjem dopisima koje je potpisao tadašnji ministar Brajović, slavodobitnim ustupanjem istih novinarima i manipulativnom interpretacijom istih samo dodatno potvrđuje činjenicu da ministar zaista ne zna ozbiljno da vodi cijeli proces i da je zalutao u vremenu i prostoru. Četvrtu u nizu neistina izrekao je u emisiji Načisto na televiziji Vijesti kada je, opet javno, licem u lice sa novinarem i našim predstavnikom, izjavio da posjeduje ekonomsku analizu o alternativnim modelima valorizacija Aerodroma na čitavih 200 strana, koju je navodno dao članovima užeg kabineta Vlade”, smatraju oni.

U pitanju je, kako tvrde iz SD-a,  notorna neistina koja je lako provjerljiva, a koju je, prema njihovim riječima, pred očima cjelokupne javnosti Nurković iznio, a da ne trepne.

“Zato ga opet pozivamo da tu čuvenu analizu, koja očigledno postoji samo u njegovoj glavi, predstavi javnosti jer ga na to obavezuje Zakon o koncesijama, a ako ništa drugo, obavezuje ga makar ljudska odgovornost. I tako redom, peta, šesta… petnaesta neistina. Na kraju, jedna izreka kaže da nije sramota i nije šteta ne znati, ali i sramota je i šteta je pretvarati se da znaš ono što ne znaš. Zato, ministre Nurkoviću, nemojte da Vas je sramota što ne znate”, poručuju oni.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gost
Gost
Gost

sinoc me pita djeda ,Ko laže od ove dvojice.
Obojica kažem .
Kako obojica ne može biti,veli djeda .
Lako djedo ,oni se istine stide.
E ako je tako ,može-bit.

Nevjernik
Gost
Nevjernik

Uf administratori. Svaka cast sto cenzurisete moju malenkost.

Nevjernik
Gost
Nevjernik

Moram se opametit. Ne smijem pisati protiv Brajovica. Jak je to igrac. Sad se biju kao narko dileri za teritoriju. Uradice zeleni sto god zazele.

jopetja
Gost
jopetja

Ova cetiri musketara sto su drzavu ostetili za najmanje milijardu eura ljepote ove glava do glave nedaj boze da vas je vise.

jopetja
Gost
jopetja

Ajde Socijalne Demokrate budite dostojni u svojim odlukama zatrazite sjednicu o povjerenji vladi zbog ovog velikog gubitka za vama vasu dragu Crngu Goru trazite smjenu ministra ili pada vlada.Muski pa ko sto ponese ostavitese konferencija za stampu i prepucavanja preko istih.

samsung s2
Gost
samsung s2

Brajovicu,nisi bio ni do kolena Ranku,skupstina ti izgleda na cirkus,,zato vratite se na Ramadu,neobmanjujte javnost

Darlington
Gost
Darlington

Poziv na ljudsku odgovornost mogu da upute ljudi, a ne Ramade, Petlje, Telekomi, Limenke itd.

Boba
Gost
Boba

Odbori Rudnika uglja, Katastar i sl 😝😝😝

Darlington
Gost
Darlington

Poziv na ljudsku odgovornost? Da, ali mogu da pozivaju na tu odgovornost samo ljudi, a ne Ramade, Limenke, Petlje, Telekomi itd.

Sova
Gost
Sova

Može svako da poziva na odgovornost. Osobina autoritarnih ljudi je da im nije važno šta je rečeno, već ko je rekao. Meni je važno šta je rečeno, a rečeno je dobro.

Boba
Gost
Boba

Jesi li zavrsio mozda ekonomski i to smjer IT 😁😁😁 A sad radis u Skupstinu?

Sajo
Gost
Sajo

Ko vas SDovci sta pita.

Boba
Gost
Boba

Sd-OVCE 😁

cetinje
Gost
cetinje

bas smijesno da vi iz SD nekome nesto kazete kad sve lazete

Zarko
Gost
Zarko

Neznavenog ministra dovesti k’ poznaniju prava – lijepo receno

Mirza
Gost
Mirza

Briga me za Osmana, ali ubjedljivo najveca obmana je SD, dno dna.

Boba
Gost
Boba

Joooj nemojte vi iz SD-a samo nesto da pricate! Vi o obmanama i prevarama? Sram vas bilo! Vidimo i znamo svi dobro ko je vas kadar! 😝

Send this to a friend