Ekonomija

SD traži vanrednu sjednicu Skupštine zbog Aerodroma Tivat

Zdravko Mitrović

Socijaldemokrate Tivta zatražile su sazivanje vanredne sjednice Skupštine opštine u cilju dobijanja pune informacije o procesu koji je u toku, a tiče se prenosa prava raspolaganja zemljišta sa Opštine na Vladu, saopštio je Zdravko Mitrović predsjednik OO SD Tivta.

Kako je kazao riječ je o višemilionski vrijednoj imovini, te u SD-u cijene da je interes građanki i građana Tivta i cijele Crne Gore da saznaju punu istinu o onome što se očigledno dešava iza njihovih leđa.

Prema njegovim riječima u cijeloj priči, važna je i povratna informacija od strane nadležnih u opštini povodom zahtjeva za vraćanje prava raspolaganja Vladi Crne Gore, bez naknade, na nepokretnostima koje su obuhvaćene planskim dokumentom – Državnom studijom lokacije Sektor 24 – Aerodrom Tivat, koji je, shodno zaključku Vlade od 30. maja ove godine, Ministarstvo saobraćaja i pomorstva trebalo da podnese opštini Tivat.

“Ono što je još važnije napomenuti, riječ je o imovini koju su svojevremeno građani besplatno poklanjali da bi se napravio aerodrom u Tivtu, a koju neko sada, preko noći, hoće da oduzme opštini i to pod velom tajne. Pitamo se, takođe, i zašto je Vlada na sjednici od 23. maja, što se vidi iz zaključaka koji su javni na njenom sajtu, donijela odluku da pošalje zahtjev Opštini Tivat za vraćanje prava raspolaganja, što bi podrazumijevalo da se Skupština Opštine Tivat o tome izjasni. No, ipak, iz nama nepoznatih razloga, na kraju je naprasno odlučeno da se imovina preknjiži bez rasprave na skupštini”, naveo je Mitrović.

Poručuje da cijeneći da je ovo pitanje od krucijalnog značaja za Tivat i njihove sugrađane, da je riječ o pitanju o kome javnost mora imati punu i blagovremenu informaciju, Socijaldemokrate Tivta zahtijevaju hitnu vanrednu sjednicu SO Tivat na kojoj će se o ovoj temi raspravljati.

“Interes grada u kojem živimo i svih njegovih stanovnika bio je i uvijek će biti prioritet za Socijaldemokrate”, zaključio je on.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Oćemo elitni turizam,a Aerodrumi su zastiđe CG.čekaš u Tivtu 2 sata da uđeš u bescarinsku zonu bruka.

Dlakavi krpelj
Gost
Dlakavi krpelj

Imaju li ovi 2000 glasaca u citavu CG?

Flojd
Gost
Flojd

Nadam se da će neko ko ostane zadnji u Crnoj Gori ugasiti svijetlo da se ne troši struja..

Komunista
Gost
Komunista

Bliže se lokalni izbori pa neće imati čime da ucjenjuju birače.

hhhhhh
Gost
hhhhhh

Idemo bando lopovska, sve je prodato jos aerodromi su ostali, i to je to….

Boka Kotorska
Gost
Boka Kotorska

Na cijeli aerodrom rade samo clanovi SD. Nek se proda aerodrom ionako je ruglo najruzniji aerodrom u Evropi.

GoranM
Gost
GoranM

Ne volim SD ali barem rade radnici iz Tivta pa za koju god partiju bili. Nije DPS uvalio Niksicane, Kolasince i slicne. DPS oduzima i ne pita.

Send this to a friend