Ekonomija

SDP podnio amandmane na prijedlog zakona o zaradama u javnom sektoru

Socijaldemokratska partija (SDP) podnijela je danas amandmane na prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, a tiču se materijalnog statusa zdravstvenih radnika.

Kako su saopštili, SDP već šesti put ulaže ove amandmane.

Poslanik SDP-a Raško Konjević kazao je da briga o zdravstvenim radnicima i o njihovim primanjima mora biti prioritet za Crnu Goru.

“Stoga predlažemo izmjene u pravcu poboljšanja materijalnog statusa zdravstvenih radnika i time dajemo doprinos unaprijeđenju zdravstvenog sistema”, dodao je on.

Amandmani su sljedeći:

U članu 22 stav 1 u tabelarnom prikazu, Grupi poslova C u tački 1 dodaje se nova grupa: “ljekar subspecijalista” sa koeficijentom 16,43.

U članu 22 stav 1 u tabelarnom prikazu, Grupi poslova C u tački 6 dodaje se nova grupa: “ljekar specijalista” sa koeficijentom 15,56.

U članu 22 stav 1 u tabelranom prikazu, Grupi poslova C u tački 13 dodaje se nova grupa: “ljekar opšte prakse” sa koeficijentom 10,81.

U članu 22 stav 1 u tabelarnom prikazu, Grupi poslova D u tački 1 dodaje se nova grupa: “visoka medicinska sestra” sa koeficijentom 9,4.

U članu 22 stav 1 u tabelarnom prikazu, Grupi poslova D u tački 14 dodaje se nova grupa: “medicinska sestra” sa koeficijentom 7.0.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Ona
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ona
Gost
Ona

A DJE SU PROSVJETNI RADNICI U OVOM ZAKONU ? I ONI SU IZOSTAVLJENI.
SRAMOTA!

Send this to a friend