Ekonomija

SDP Tivat: Koncesija nad aerodromima šteti cijeloj Crnoj Gori

Najava “valorizacije” crnogorskih aerodroma je toliko transparentna da se javna rasprava o tom pitanju vodi u vrijeme kolektivnih godišnjih odmora, što dovoljno govori o koristi koju će na osnovu ovog posla imati građani Tivta i Crne Gore, saopštili su iz tivatskog SDP-a.

Opštinski odbor SDP Tivat, kako ističu,  već više od godinu dana upozorava na ovaj scenario od kojeg koristi imaju izabrani pojedinci, a štetu radnici aerodroma, opština Tivat i cijela Crna Gora.

“Na žalost, do sada se aktuelna tivatska vlast nije miješala u ovo pitanje, ponašajući se kao da se aerodrom nalazi u Šavniku, a on u stvari predstavlja žilu kucavicu ukupne tivatske ekonomije. Zbog toga snažno podržavamo zahtjeve radnika da njihova prava budu zaštićena kolektivnim ugovorom, kako ne bi postali kolateralna šteta dogovora Vlade i budućih koncesionara”, tvrde oni.

Iz ove partije dodaju da samo davanje aerodroma pod koncesiju sa ovakvim sadržajem koncesionog akta i ugovora predstavlja i “zakivanje”  postojećeg stanja sa minornom obavezom povećanja kapaciteta i uz enormnu korist po koncesionara.

Oni pozivaju ostale opozicione partije na zajednički dogovor o ovom pitanju, kako bi stali u blok za odbranu prava Tivta i naših građana.

 

5 Komentara na "SDP Tivat: Koncesija nad aerodromima šteti cijeloj Crnoj Gori"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend