Ekonomija

SDP traži kontrolno saslušanje Spajića i Todorovića o poslovanju Air Montenegro

SDP  zatražila je kontrolno saslušanje ministra finansija Milojka Spajića i direktora kompanije Air Montenegro Predraga Todorovića zbog poslovanja kompanije Air Montenegro.

“Kompanija Air Montenegro (AM) je za svega desetak mjeseci od osnivanja postala simbol netransparentnosti, a kako njeno formiranje i poslovanje već sada koštaju građane desetine miliona eura, u Socijaldemokratskoj partiji smatramo nužnim da svi podaci budu javno prezentirani u najkraćem mogućem roku”, saopštila je portparolka te partije Amina Cikotić.

Ona podsjeća da je kompaniju osnovala Vlada Crne Gore ulažući značajna sredstva, prema podacima dostupnim javnosti, preko 30 miliona eura.

“Gašenje kompanije Montenegro airlines, koja je poslovala neuspješno, kao i osnivanje nove avio kompanije prati nedovoljan nivo transparentnosti, a Skupština Crne Gore do sada, nije raspravljala o ovim odlukama Vlade”, naglasila je Cikotić.

Imajući u vidu, dodaje ona, da značajna sredstva koja su opredijeljena za osnivanje kompanije AM smatraju da i građani Crne Gore i njihovi izabrani predstavnici moraju biti upoznati sa do sada utrošenim sredstvima za osnivanje kompanije, prihodima, njenim rashodima, poslovnom modelu, kao i odnosu sa kompanijom Aerodromi Crne Gore.

“Posebnu pažnju javnosti izazvao je menadžerski ugovor direktora kompanije i javnost mora imati priliku da se upozna sa detaljima ugovora kao i razlozima propisivanja obaveza kompanije prema direktoru koji nijesu u skladu sa sličnim praksama. Takođe, Imajući u vidu da su budžetska sredstva, dakle novac svih građana, korišćeni za osnivanje kompanije koja je u 100 odsto državnom vlasništvu smatramo da se ne smije ponavljati praksa netransparentnog poslovanja Montenegroairlinesa čiji su ugovori, odnosi sa državom i njena budžetska pomoć, kao i finansijske relacije sa Aerodromima Crne Gore, godinama bili obavijeni velom tajne, što je, između ostalog, i dovelo do desetina miliona duga koje je kompanija akumulirala”, navodi Cikotić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Goran
Gost
Goran

SDP ubode tačno đe treba , u srž problema .

Anonimni777
Gost
Anonimni777

Dje Radunovic uplete prste tu trava vise ne nice

AntiX
Gost
AntiX

Todorovic je namjestio rabotu svojoj bivsoj firmi…to ispitajte!

Send this to a friend