Ekonomija

SDP u Podgorici prikupljala potpise podrške za usvajanje novog Zakona o PIO

Socijaldemokratska partija je proteklog vikenda u Podgorici nastavila akciju prikupljanja potpisa podrške za usvajanje novog Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju.

Kako je saopšteno iz te partije, zakonom se značajno poboljšavaju uslovi penzionisanja za hiljade naših građana, uvećava minimalna penzija za 20 odsto i smanjuje broj godina potrebnih za penzionisanje i za žene i za muškarce.

“Potpisivanje smo nastavili i u Podgorici , gdje su ispred Tržnog centra Gintaš sa građanima razgovarali predsjednica SDP Draginja Vuksanović Stanković i članovi Foruma mladih SDP”, naveli su u toj stranci.

Vuksanović Stanković je istakla da će se kroz usvajanje tog zakona barem djelimično vratiti dug svim vrijednim ljudima koji su pošteno zaradili svoju penziju i zaslužuju sigurnu i srećnu starost.

“Izuzetno smo zadovoljni dosadašnjim tokom kampanje za novi zakon o penzijama, jer već sada imamo desetine građana koji samoinicijativno sakupljaju potpise u svom okruženju, a SDP će nastaviti sa ovom akcijom narednih dana i u ostalim crnogorskim gradovima”, istakla je predsjednica SDP.

Iz SDP-a poručuju da je tokom akcije prikupljanja potpisa podršku toj inicijativi dalo nekoliko stotina građana Podgorice, zbog čega će i ovog vikenda nastaviti sa akcijom u glavnom gradu, a peticija se može potpisati i on-line preko linka http://sdp.co.me/peticija/.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mijo
Gost
Mijo

Ne glasam SDP al ovo je za pohvalu. SDP je izasao jedini sa konkretizovanjem ovog jako bitnog zakona dok ostali cute. Ne zivi se od litija i gluposti. Ovaj zakon sto hitnije usvojiti do ljeta!

Gandalf
Gost
Gandalf

Svaka čast za akciju i za inicijativu.

Samo predlog
Gost
Samo predlog

Još bi više potpisa prikupili kada bi granicu za penzionisanje stavili na 40 godina, odnosno tri godine radnog staža, puna penzija.

Send this to a friend