Ekonomija

Šehović: Više od polovine javnog sektora nezakonito raspolaže novcem iz budžeta

Komedija sa aktom o privremenom se finansiranju nastavlja, saopštio je večeras poslanik Socijaldemokrata Damir Šehović, naglasivši da je više od polovine javnog sektora uvedeno u nezakonito finansiranje.

On je na Twitter-u objavio da Vlada i dalje krije akt na osnovu koga će primijeniti otajvaj institut, ali je donijela Rješenje za januar, kojim se potrošačkim jedinicama odobravaju sredstva do iznosa jedne dvanaestine stvarnih izdataka u prethodnoj fiskalnoj godini.

“Kako čak sedam od ukupno 12 ministarstava nijesu prepoznata Zakonom o budžetu za 2020. godinu, privremeno finansiranje se na njih ne možete primijeniti, čime je više od polovine javnog sektora uvedeno u nezakonito finansiranje, odnosno nezakonito raspolaganje budžetskim sredstvima”, naveo je Šehović.

Istakao je da se ne može se dodjeljivati dvanaestina stvarnih izdataka iz prethodne fiskalne godine potrošačkim jedinicama koja prošle godine nijesu ni postojale.

“O kojim stvarnim izdacima govorimo za sedam ministarstava koja prošlogodišnji budžet ne prepoznaje?! Još jedan “ekspertski” odrađen posao”, dodao je Šehović.

Kako je naglasio, član 37 Zakona o budžetu i fiskalnoj odgovornosti je jasan, jednako onako kako je jasna i odgovornost ministra finansija za izvršenje budžeta države, propisana članom 39 istog zakona.

“P.S. Šta ćemo sa 11 dana koji nijesu pokrivena rješenjem??? Ko će za to da odgovara”, upitao je.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mila K
Gost
Mila K

Hahahaha evo ga Načisto baš prikazuje kako su poštovali zakone ovi poslanici… Oko čega onda sad oni sičijaju?

Ko Mita
Gost
Ko Mita

Е Хоботнице боле те паре,нема више крађе.
Само опструирајте снаће се експерти.

Nebojsa
Gost
Nebojsa

On ima problem što nije blizu kase.

Tintoreto
Gost
Tintoreto

Briga njih za zakone. Nadajmo se da nece jos dugo biti u prilici da odlucuju

Send this to a friend