Ekonomija

Sekretarijat za preduzetništo i investicije Glavnog grada i StartUp “Spectro Solutions” potpisali sporazum o saradnji

Foto: Glavni grad

Vršilac dužnosti sekretara Sekretarijata za preduzetništvo i investicije Šućo Orahovac i izvršna direktorica startUp “Spectro Solutions” Ana Ašanin potpisali su Sporazum o saradnji sa ciljem da se kroz zajedničke aktivnosti unaprijedi preduzetnička djelatnost u Podgorici, kao i da se kroz inovativni pristup implementiraju buduća rješenja od značaja za građane.

Iz gradske uprave navode da ovaj sporazum biće važna polazna tačka efikasnijeg razvoja preduzetništva i inovacija u Glavnom gradu, sa posebnim fokusom na “Smart city” koncept koji u konkretnom slučaju nudi pametna rješenja kada je u pitanju rana detekcija požara na teritoriji Glavnog grada.

Osim toga, kako još ističu, sporazum predviđa intenzivnu komunikaciju i saradnju, razmjenu znanja i iskustava, primjenu najboljih praksi, unapređenje preduzetničkog ambijenta u Podgorici.

“Obje strane potpisnice izrazile su uvjerenje da će buduća saradnja biti uspješna i što je najvažnije imati benefite za širu društvenu zajednicu”, zaključak je susreta.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Nikola
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nikola
Gost
Nikola

Bolje da kupite ovo smeće po Podgorici nego što stalno nešto izmišljate kako pare porasti iz gradske kase

Send this to a friend