Ekonomija

Sektor ugostiteljstva Plantaža: URA falsifikatom ugrožava 59 radnika

Ilustracija

Zaposleni u sektoru ugostiteljstva kompanije “13. jul Plantaže” iskazali su protest jer je, kako su rekli, Građanski pokret URA pokušao notornim neistinama i falsifikovanjem računa da baci ljagu na ozbiljan crnogorski brend i kompaniju, vrijedne ljude i uspješne rukovodioce.

<<<URA: Bahaćenje rukovodstva Plantaža na račun kompanije uz kršenje mjera NKT-a, račun prešao preko 900 eura>>>

GP URA je, podsjećamo, objavila da je direktor prodaje i nabavke u Plantažama Veselin Đurišić u petak 6. novembra, dan pred zatvaranje ugostiteljskih objekata u Podgorici, okupio na desetine bliskih saradnika u jednom restoranu, što je, kako tvrde, firmu koštalo 922.20 eura.

Zaposleni u sektoru ugostiteljstva te kompanije su saopštili da “ovu zlonamjernu optužbu usmjerenu na rukovodioce i direktora Veselina Đurišića”, doživljavaju kao bacanje neprimjerene ljage i velike nepravde na čitavu Službu ugostiteljstva firme 13. jul Plantaže, koju čine preko 59 zaposlenih.

“Napomenuli bi samo djelić nečega zbog čega nas sve ovo vrijeđa i kao zaposlene i kao ljude, a to je da smo ove godine u vrijeme velike svjetske krize koju je donijela pandemija kovid, krenuli u novu viziju i projekat nove bašte restorana 13. jul i to upravo na inicijativu našeg direktora. Svi zaposleni iz službe ugostiteljstva su složno i sa velikim elanom krenuli u pravljenje „ Bašte ljeta“ kako smo je od srca nazvali i u koju smo počeli svi iskreno da vjerujemo. Malo ko je vjerovao da u jednoj firmi većinskog državnog vlasništva je postojalo jedinstvo i da su svi do jednoga za vrijeme korone složno krenuli u rad. Restoran je zaista postao popularan i bili smo svi srećni što smo uspjeli. Srećni što smo u teškim vremenima zadržali i povećali broj radnih mjesta u službi ugostiteljstva, smanjili zabrinutost zaposlenih za egsistencije svojih porodica, što smo kao firma Plantaže posle mnogo godina dobili restoran koji je bio najposjećeniji u gradu”, navodi se u reagovanju.

Dodaju da je ljetnja sezona uspješno završena, a da su pri kraju ove godine stupile na snagu nove rigorozne mjere NKT-a koje je naložilo zatvaranje lokala. Objašnjavaju da je tada rukovodtsvo predložilo da krenu u adaptaciju restorana i pripremu za novu ljetnju sezonu, gdje lokal ne bi radio narednih nekoliko mjeseci.

“Odlučili smo da na „zatvaranje bašte ljeta“ pozovemo i sve one koji su nam u ovom projektu pomogli: poslovne partnere, stalne goste, prijatelje i sve one koji su takodje dali veliki pečat ovoj bašti. Čitavog dana su dolazili gosti, a na račun reprezentacije restorana smo iste počastili piće i hranu kako dolikuje pravim domaćinima, a što je normalana pojava u čitavom poslovnom svijetu. Račun za čitav dan, za veći broj naših gostiju, poslovnih partnera i zaposlenih je iznosio 752 eura sa popustom, a napominjemo da smo za par mjeseci ostvarili promete koji se mjere stotinama hiljada eura i koji se nikada u tom restoranu nisu ostvarivali”, objašnjeno je u reagovanju.

Tada, kako kažu , u restoran dolazi jedan od zaposlenih u firmi Plantaže, sestra Valerije Saveljić, biše finansijske direktorice i visoko kotiranog člana političke partije URA.

“Znali smo da nema nikakve dobre namjere što se ubrzo i pokazalo, pošto počinje agresivno i nekulturno da snima i slika telefonom sve prisutne u lokalu. Posle par dana od zatvaranja nailazi talas zla i pakosti. Talas neistine. Tekst u medijima političke partije URA koja kaže da naš direktor pravi bahaćenje i potpisuje ličnu reprezentaciju u velikim ciframa. Navode račun reprezentacije restorana, i dodaju na tom računu ime direktora Djurišića. Takav račun sa natpisom imena direktora Đurišića, koji je URA falsikovala, je u orginalnom računu, kao prvo, prosto nemoguć, a što nam je potvrdila firma koja je instalirala taj program. Odakle nekome pravo da na svoju ruku govori notorne neistine i račun pripisuje onome kome želi!”, dodaju u reagovanju.

Ono što ih sve brine je da bilo ko može da baca ljagu na ljude, firme, ozbiljne brendove koji se godinama stvaraju. Pitaju ko to smije da se uz pomoć neistina igra egzistencijom velikog broja zaposlenih i njihovih porodica?

“Svakako što se nas tiče reći cemo veliko NE! Neće moći, a ti naš direktore da nastaviš zajedno sa nama u nove pobjede i da naši restorani budu medju najboljima u Crnoj Gori – poručili su zaposleni u sektoru ugostiteljstva kompanije “13. jul Plantaže”, navode u reagovanju.

Iza ovog reagovanja je stalo 45 zaposlenih, svojim potpisom, a devet je dalo suglasnost putem telefonske komunikacije.

“To jest 54 od 59 ukupno zaposlenih je dalo suglasnost za ovo reagovanje”, objasnili i priložili potpise.

Send this to a friend