Ekonomija

Sekulić: Struje mora biti za sve, bez izuzetka

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić danas je na sastanku sa predstavnicima svih energetskih subjekata u Crnoj Gori da je potrebno obezbijediti sigurno i trajno napajanje strujom svih potrošača u Crnoj Gori, bez izuzetka.

Kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomije, usljed situacije koja je pogodila cijeli svijet pa i  našu zemlju   kao i u skladu sa Naredbom za preduzimanje privremenih mjera za sprečavanje unošenja u zemlju , suzbijanje, i sprečavanje prenošenja novog korona virusa  koje su sinoć donešene od strane Nacionalnog koordinacionog tima na predlog Instituta za javno zdravlje, a na osnovu Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, ministarka ekonomije je i danas  nastavila aktivnosti preventivnog djelovanja  i održala  sastanke sa predstavnicima svih energetskih subjekata u Crnoj Gori, kao i sa svim telekomunikacionim subjektima.

Kako su u pitanju usluge od javnog interesa, razgovarano je i o mjerama i aktivnostima koje su preduzeća u ovim sektorima preduzela kako bi obezbjedila kontinuitet pružanja usluga našim građanima, bez obzira na okolnosti.

Ministarka je na sastanku sa energetskim subjektima naglasila da u ovako teškoj situaciji u kojoj se našao cijeli svijet moraju biti 24 sata na usluzi našim građanima. Naglasila je da se obezbijedi sigurno i trajno napajanje svih potrošača u Crnoj Gori, bez izuzetka. Apsolutni prioritet su sve zdravstvene ustanove, posebno za objekte koje je Vlada odredila za sprovođenje mjera karantina i to prostor Regionalne škole državne uprave (RESPA) kod Danilovgrada i prostor nekadašnje kasarne Zoganj kod Ulcinja. Ministarka je zadužila sve energetske kompanije da prate i redovno izvještavaju ministarstvo o stanju u  sistemu,  kao i da zaštite svoje radnike u skladu sa važećim preporukama.

Ministarka Sekulić je telekomunikacionim operatorima zahvalila na potvrđenoj društvenoj odgovornosti u ovoj situaciji koja se ogleda u podršci naporima Vlade Crne Gore da građanima obezbijedi pravovremeno i tačno informisanje, kao i u brojnim dodatnim uslugama koje su besplatno stavili na raspolaganje svojim korisnicima u ovom periodu.

Zaključak sa sastanaka je da je potrebno da zajedno pratimo razvoj situacije, sinhronizovano djelujemo i udvostručimo svoju pažnju i napore, jer od načina na koji ćemo se odnijeti prema trenutno aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, zavisi i njeno dalje razvijanje, odnosno sprječavanje neželjenih posljedica.

M.D. 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Monah
Gost
Monah

Sta cu jabjoji od avgusta mjeseca zivim bez struje?

Juhu
Gost
Juhu

Bandera da imamo

Makaze
Gost
Makaze

I za nas neplatiše?

anoniman
Gost
anoniman

hoceli raditi salteri elektroprivrede za placanje racuna

Send this to a friend