Ekonomija Ministarka smatra da inicijativu treba dobro razmotriti

Sekulić skeptična po pitanju malog Šengena

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić saopštila je za TVCG da je Vlada Crne Gore ozbiljna i odgovorna, da vodi računa o ekonomskoj dobrobiti građana te da je zato potrebno dobro razmotriti inicijativu “mali Šengen”.

Sekulić kaže da je potrebno priupitati crnogorske institucije, sagledati cjelokupne benefite te se o inicijativi i izjasniti. Sekulić ističe da bi Crna Gora možda samo trošila energiju na nešto što je već uradila.

“Ja razumijem inicijatore, jer to su zemlje koje su zbog različitih trgovačkih barijera koje su postavljale jedni drugima, možda bi im bila potrebna nova inicijativa kako bi iznova obećali ono što smo mi već odavno radili sa kompletnim regionom,” kazala je ona.

Upitana da li Crna Gora može da izgubi ekonomsku dobit ako ne postane članica malog Šengena, Sekulić kaže da u tom papiru nema ništa novo što već do sada region nije imao u različitimn deklaracijama i sporazumima.

“Potpuno je jasno da je Crna Gora već otvrorila svoje granice. Ja moram to reći zbog građana”, navela je ona.

“Građani Crne Gore sa ličnom kartom jedino ne mogu putovati u Hrvatsku”, navela je ona, ističući kako u tome nema ništa novo što Crna Gora već nije uradila.

Sekulić kaže da sve regionalne inicijative, koje su podrazumijevale regionalnu povezanost, bile su pod patronatom EK. Sve su nam one pomagale da ispunimo obaveze i da budemo bliže EU.

“Nijesam sigurna da inicijativa u potpunosti tome doprinosi. Ali daćemo vremena našim institucijama da se o tome i izjasne,” rekla je Sekulić.

43

avatar
1000
32
11
0
 
39
Vitamin CCunamiDekiDekiLuster
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Cunami
Gost
Cunami

Idiotizam…posebno sto se tice Srbije…a mi cemo donijet pametnu odluku ako ne pristanemo jer ko je lud da pusti 2miliona Albanaca da ti slobodno vrslja po drzavi

Luster
Gost
Luster

Protest protiv ovoga.

Sofronije
Gost
Sofronije

Koliko ispranih mozgova ovde, a koja EU, nikada CG neće ući u EU a ni Srbija, EU se polako raspada

Riki Miroljub
Gost
Riki Miroljub

MALI ŠENGEN –ZA POTKUSURIVANJE PREKO CG!!! PREVARAAAA!!! VUČČI SE RAMMAA-Tamo te see

Baltazar B.
Gost
Baltazar B.

,, Mali Šengen “bi za,, malu ,, Crnu Goru” mogao biti utapanje u nešto i to vrlo opasno po našu državu iz čeg se ne i tek tako lako bez posljedica mogli izvući.
Mi već sve imamo što je u ovoj platformi ponuđeno.

Hogar
Gost
Hogar

Treba sve dobro sagledati pa odlučiti. Jer ni ovo mucenje koje ce mozda da traje jos 15 godina da uđemo u EU, treba izdržati. Da ne ostanemo ni tamo ni ovamo. Ustv, mi treba u svoju kuću mnogo toga da sredimo. Ima Evropa pravo kad je u pitanju nasa korupcija i kriminal. Svaki dan po neka nova afera, a rezultata… Više »

mačor
Gost
mačor

Nema putovanja u EU(RH) bez pasoša,procedura prelaska preko Debelog brijega ostaje ista.

4 C
Gost
4 C

Da mijenjamo veliku EU za mali Šengen ?!

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Crna Gora ima samo jedan cilj,a to je evropska unija.Kakvi mali Šengen i”veliki Vučić”

Deki
Gost
Deki

Vucic ko drugi zivela VELIKA SRBIJA

Strijelac
Gost
Strijelac

Za nas bi to bilo više koraka unazad, a za njih korak naprijed.

Brzi
Gost
Brzi

Lakše bi prebacivali preko grane neli prah, a i tome ste lideri

Andjela
Gost
Andjela

Srecno Rami i Vucicu ali bez nas, dosta je zavlacenja i slijepih ulica bilo na putu Crne Gore !

(18)➕
Gost
(18)➕

Beograd i Tirana ne mogu da ponude svojim građanima ni EU niti bilo kakav ekonimski napredak pa im kroz ovu priču nude beskonačno (besmisleno) natezanje oko Kosova. Za to služi ova unija i to svi znamo, da mjere čiji je veći. Makedonci u priču ulaze kao što su ušli u YU, pritiskaju ih Bugari i Grci kao i prije 80g,… Više »

Rozaj
Gost
Rozaj

Kakav “mali sengen” i bakraci to je najveca glupost. Samo punopravno clanstvo u EU

Dragoje
Gost
Dragoje

Taj mali Šengen je samo sakupljanje političkih poena od vlastitih birača, a možda i nekakav suptilni pritisak na Brisel. Vučić je uvijek obećavao kule i gradove,pa to radi i sada kad mu se članstvo u Eu izjalovilo. Uostalom, Srbija i Albanija se 30 godina ne mogu dogovoriti oko Kosova, što im je objema državama gorući problem, a ne da se… Više »

Pata
Gost
Pata

Ne vjeruj (političkom) Beogradu ni kada darove nosi!

Send this to a friend