Ekonomija

Sekulić: Trgovci ne najavljuju otpuštanja radnika zbog neradne nedjelje

Sekulić

Trgovci, za sada, ne najavljuju otpuštanja radnika zbog neradne nedjelje, kazala je ministarka ekonomije Dragica Sekulić u emisiji “Živa istina”. Ona je poručila da Vlada neće odustati od izmjena zakona, koje se primjenjuju od 20. oktobra.

“Ne očekujemo otpuštanje radnika, nemao za sada takvih najava”, kazala je Sekulić i dodala da očekuje da profit u trgovini bude raspodijeljen na šest radnih dana.

Sekulić je poručila da Vlada neće odustati od opredjeljenja da nedjelja bude neradna za trgovinu.

“Ako Ustavni sud definiše da je ovo neustavno, svi ćemo morati tome da se prilagodimo”, poručila je Sekulić.

Ona je navela da je izmjenama zakona 37 hiljada radnika dobilo sigurno sloboda dan.

“Neradna nedjelja je jedna od svijetlih tačaka ove Vlade i Ministarstva ekonomije ”, poručila je Sekulić.

U ovom trenutku, kako dodaje, analize pokazuju da neće biti potrebno da se zakon mijenja.

“Nijedan zakon nije sveto pismo, ako za tim bude potrebe zakon ćemo prilagoditi u narednom periodu”, poručila je Sekulić.

Ona je navela da trgovci najviše primjedbi imaju na benzinske pumpe, koje sada prodaju i prehrambene proizvode.

Među onima, koji su najglasniji u kritikama neradne nedjelje je, kako navodi ministarka, Delta siti.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nelojalna konku
Gost
Nelojalna konku

Alo! Hleb, mlijeko i ajvar na benzinsku?!

VOJO
Gost
VOJO

Radnici sada ne mogu imat alobodbi dan kada im treba da nešto završe a i uvećane dnevnice za rad praznikom pa kome onda osgovara ovakav zakon nametanja

Rale
Gost
Rale

Ne lupetaj. Ne dam ti ovu nedjelju ni za tri dnevnice! Nego kupuj u subotu. Niko nije umro od jučerašnjeg hleba.

Slobo
Gost
Slobo

Ako vam je ovo svjetla tačka onda smo u dubokom mraku

VOJO
Gost
VOJO

BORITE SE VI DA SMANJITE BROJ ZAPOSLENIH U ADMINISTRACIJI ,DA SMANJITE DOPRINOSE KOJI NAJVEĆI U REGIONU I ŠIRE 67% . KADA SMANJITE DOPRINOSE ONDA ĆE SVE PROCVJETATI… Ovako to što pišete sve je uzalud…

Bnjj
Gost
Bnjj

Neka se bore da dovedu investitore i da otvaraju dobro plaćena radna mjesta, mi imamo manje od 600 000ljudi a pola CG je pusto a ni to malo stanovnika ne možemo prehraniti po platama smo na dnu Evrope

Revenge
Gost
Revenge

Bas mi je žao ovih sto ne.mogu nedjeljom trgovati,šetati po Delti ,kad će te shvatiti vi radite za profit poslodavaca i sve je tome podređeno ,ucenjuju godinama ljude otpuštanjima,malim platama ,opstaju na jeftinoj radnoj snazi ,a profit njima u džep ,a vi nemate ni za hranu i račune,djeca sama.i po ulicama ili .kod.baba i djeda ako ih imaju.Spremite ručak djeci… Više »

Gicko
Gost
Gicko

Gospodjice, zasto ste ih uslovili da to bude nedelja? Zasto sve radnike ne tretirate jednako, zasto se ne zalozite i za druge radnike koji nemaju vikend? Pokusavate da zaradite jeftine politicke poene, al uzalud.
Kao sto ja ovo uzalud ispisah, jer cdm nikad ne izbacuje komentare kritike na racun doticne

seosko magare
Gost
seosko magare

Jos samo da kontrolisete i poslodavce da redovno uplacuju doprinose zbog nas radnika i staza, a ne da dodjemo u situaciju da kad je vrijeme penziji, mi je ne mozemo ostvariti kao ni osiguranje – jer ajde da su davali plate sa kojima bi normalno mogli da zivimo i odvajamo barem malo za crne dane, a ne ne ne: nisu… Više »

Mark
Gost
Mark

” 37 000 radnika u trgovini dobilo slobodan dan “kaze ministarka ?? A apoteke,pumpe,kiosci rade !! Poluistina ili totalna neistina ?

Jarac
Gost
Jarac

Nije bilo ministarki lako nocas, onom novinaru objasnjava ne objasnjava sve je zaludu a nikako da se pomene osamnaesta a moga je naprimjer da pita koliko je od osamnaeste do cetrdesetorve napravljeno malijeh elektrana i rade li jos ?

Vjera
Gost
Vjera

Vama je uspjeh guzva na pumpama,trafikama,nezadovljni prodavci koji su imali slobodan dan i koristili ga kada zele(sada imaju sami nedelju i samim tim nista ne mogu zavrsiti),brojni bijesni gradjani koji su nedeljom trgovali,pokusaj vracanja u ono vrijeme komunizma sa nedeljnim izletima i slicno…Nema tiga vise,ministarka.Ostalo je to daleko iza i nije trebalo da se privreda unistava na ovaj nacin.Nedelju oslobodite… Više »

Objektivno
Gost
Objektivno

Kupac sam i nisam ni malo bijesan. Kupim što mi treba u subotu. Velika stvar. Cijelome svijetu valja, a eto tebi ne valja. A valjalo ti je do 91., kad je počela bezobzirna eksploatacija.

Bnjj
Gost
Bnjj

Propala država Cg sa platama mizernim od kojih ni račune ne možeš poplaćati

Dejana
Gost
Dejana

Mogli ste da donesete zakon da svaki zaposleni radnik ima jedan dan sedmično slobodan,a ovako ste udarili na cijelu privredu bez razloga.
Najgore prolazi srednji sektor koji i bez ovoga jedva opstaje.
Ovim pravite i neke ružne stvari poput prepucavanja vecih objekata. Pustite narod,manje NEpotrebnih pravila-svima lakše.
Svi se nadamo u Ustavni sud.
Pogledajte Tursku,njen uspjeh je rad.

Zrno
Gost
Zrno

E ti ces spasit privredu. Vjerujem da si na drzavne jasle nedje smjesten i imas i subotu i nedjelju slobodnu

Vjera
Gost
Vjera

A ti si bice neki trafikant ili pumpadzija pa ti odgovara ovo bezumlje sa neradnom nedjeljom.Dok ti trljas ruke sto prodajes sve i svasta iz tvog malog objekta,prodavci iz velikih marketa kukaju.Do sada su imali 1 neradni dan i sami su ga birali.Sad svi imaju nedjelju.A to im bas i ne odgovara.

Realno
Gost
Realno

Lako će se to riješiti. Narediće pumpama i kioscima zatvaranje dijela sa hranom nedjeljom. Pa i njima 4 hiljadarke za nepoštovanje.

Kasirka Pg
Gost
Kasirka Pg

Vjera: Meni, bogami, odgovara. Slobodan dan kad hoćeš je bio samo uslovno, ako ne treba još kome.

Nk.
Gost
Nk.

Zrno: To je jedan od opštinskih zgubidana. Ili besposličar. To mu na isto izađe, samo prvi prima platu.

Bnjj
Gost
Bnjj

Dejana Turska nije tako uspešna država kao što ti misliš, tamo je veliko socijalno raslojavanje

Bela
Gost
Bela

Kakav uspjeh vlade nece biti otpustanja radnika MNE Somalija.

Send this to a friend