Ekonomija

Sekulić: Obustavljeni i radovi i protesti na Bukovici

Pripremni radovi za izgradnju male hidroelektrane na rijeci Bukovici biće obustavljeni do donošenja odluke Vlade o tom pitanju, kazala je ministarka ekonomije Dragica Sekulić nakon sastanka u Opštini Šavnik.

Ministarka je danas sa saradnicima obišla lokaciju na kojoj su započeti pripremni radovi za izgradnju male hidroelektrane na rijeci Bukovici, čiji je investitor konzorcijum Hydra MNE.

<<<Ko dobija a ko gubi izgradnjom mHE: Bukovica Šavniku donosi tri miliona eura<<<

“Dogovorili smo se i sa investitorom i mještanima da mještani obustave proteste zato što investitor garantuje da do donošenja odluke Vlade neće vršiti nikakve radove na lokalitetu na kojem je započeo pripremne radove”, istakla je Sekulić.

Podsjećamo, mještani već danima blokadom puta sprečavaju investitora da započne radove na probijanju pristupnog puta do korita Bukovice. Oni smatraju da će, kako kažu, “stavljanjem Bukovice u cijev” ostati bez izuzetno značajnog vodotoka i imati trajno urušen biodiverzitet šireg područja.

Sekulić je mještanima poručila da nema više potrebe da čuvaju Bukovicu.

<<<Burno na prezentaciji projekta MHe na rijeci Bukovici<<<

“Dogovorili smo se da nema govora o tome da bude bilo kakve radikalizacije protesta. Mještani su me obavijestili da to nije ni bila nihova namjera, da je dosta toga kroz medije zloupotrijebljeno”, kazala je Sekulić.

Ministarka je kazala da nije dogovoren rok u kojem će vlada donijeti odluku o gradnji MHE na Bukovici.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljuta
Gost
Ljuta

BRAVO…tako se brani ekološka CG od DPS OKG

Cicov komsija
Gost
Cicov komsija

Dakle srbocetnici diljem CG + medijska mafija iz Vijesti su uspjeli da nametnu svoje misljenje ziteljima Bukovice i Savnika?! Da priblizim – onaj krivolovac Bulatovic ce nastaviti da tamani ribu (na pocetku je trazio da on bude primljen u stalni radni odnos kao lovocuvar) uz precutno odobravanje Bukovcana… one sumokradice ce nastaviti da beru bukovicke sume jer se put nece… Više »

Ljuta
Gost
Ljuta

🦗🦗🦗🦗🦗🦗🐃🐄🐃🐄🐃🐄🐖🐖🐖🐖👾

Bnjj
Gost
Bnjj

Zbog privatnih interesa se uništava rijeka, ako već prave te nesrećne hidroelektrane onda makar bi mještani trebali biti akcionari da dijele profit

Docleat
Gost
Docleat

Bravo,samo uporno i nemojte ss opuštati pa da prođete kao čempresari u Baru.Ništa nije gotovo.

....
Gost
....

Znači Blažarina se ne mora plaćat!?

Zemljo moja
Gost
Zemljo moja

DUGARICE ZASADIMO CVIJECE..🎵🎶🎶🎶🎶🎶🎶KUDA VOJSKA TVOGA MILA KRECE…🎵🎶🎶🎶🎶🎶🎶…
OVO SU NAM PRADJEDOVI SADILI…🎵🎶🎶🎶🎶DA BI STE GA LAGANO UNISTAVALI…🎵🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶…
ZIVIO NAROD BUKOVICE I CITAVE CRNE GORE KOJI NEDA DA NAM KISEONIK UKINU

Gvu
Gost
Gvu

Tako je, zaustavite sve razvojne projekte pa se poslije bunite sto nemate posla, sto su male plate i sto je struja skupa!

Golub
Gost
Golub

Vidjeli da ne moze na silu pa sad mijenjaju taktiku. Ko vas ne zna bando pokvarena…

alo
Gost
alo

Neka Bobane, smiri se malo

Thor
Gost
Thor

Prije neku noc sam gledao na RTCG onog direktora kompanije Hydra, Garovica…Toliko je negativan bio tokom cijele emisije, toliko egotistican, i neubjedljiv da nije ni cudo sto se narod na ovakav nacin pobunio. Cijeli pristup ovoj situaciji od pocetka je bio katastrofalan od strane investitora, Vlade i predsjednika opstine. Kao gradjanina Crne Gore sramota me je kakvi nas sve ljudi… Više »

Nekulturan
Gost
Nekulturan

Slažem se,nemojte da vas zavaraju,po Bp su upropastili rijeke,svaku su 90 % ubacili u cijev iako ugovorima ne smiju preko 30%.

Thor
Gost
Thor

Mene je iskreno zao sto nasa Vlada, neko strucan, ne kaze NE, DOSTA JE, PODVUCIMO GRANICU/CRTU, da se zna dokle se smije kad je priroda u pitanju i zivoti tih ljudi. Ovaj slucaj moze bit rijesen samo u korist naroda Bukovice, jer Vlada je u ovom slucaju naisla na izuzetno tvrd orah. Taj narod pod udarima neo-kapitalistickog SHITstema, nece pokleknut… Više »

Send this to a friend