Ekonomija REGULATORNA AGENCIJA ZA ENERGETIKU DONIJELA ODLUKU

Senić petrol dobio dozvolu za skladištenje nafte

FOTO: Ilustracija

Regulatorna agencija za energetiku (RAE) izdala je podgoričkoj kompaniji Senić petrol dozvolu za skladištenje naftnih derivata.

U odluci se navodi da je Senić petrol dužan da licenciranu djelatnost obavlja u skladu sa odredbama licence.

“Licenca se izdaje na period od 1. decembra ove do 30. novembra 2030. godine. Imalac licence je dužan da, ukoliko namjerava da nastavi sa obavljanjem licencirane djelatnosti i nakon isteka važenja licence podnese zahtjev za izdavanje nove licence 60 dana prije isteka važenja licence”, istaknuto je u odluci.

RAE je na posljednjoj sjednici usvojila i zahtjev preduzeća Hifa Oil CG za izmjenu dozvole za obavljanje djelatnosti transporta naftnih derivata transportnim sredstvima.

“Izmjena licence važi od 17. novembra ove do 22. februara 2028. godine, do kada je i rok važenja licence čija se izmjena vrši”, rekli su u RAE.

Agencija je donijela i rješenje kojim se obustavlja postupak po zahtjevu kompanije Jugopetrol za izmjenu licence za obavljanje djelatnosti skladištenja naftnih derivata i licence za obavljanje djelatnosti skladištenja tečnog naftnog gasa.

Odluka stupa na snagu od 29. septembra 2020. godine u dijelu koji se odnosi na benzinske stanice u Bijelom Polju.

Saglasnost na plan CEDIS-a

RAE je dala i saglasnost i na ažurirani trogodišnji investicioni plan CEDIS-a.

“Odbor Regulatorne agencije za energetiku i regulisane komunalne djelatnosti donio je odluku o davanju saglasnosti na ažurirani trogodišnji investicioni plan CEDIS-a, program otkupa elektroenergetske infrastrukture CEDIS-a i plan zamjene i izmještanja brojila CEDIS-a, sve za period od iduće do 2023. godine”, rekli su u RAE.

Send this to a friend