Ekonomija

Sezona uspješna, trenutno u Crnoj Gori oko 200 hiljada turista

Mala plaža u Ulcinju (Foto: Arhiva CdM)

Crna Gora iz godine u godinu sve je privlačnija turistička destinacija za ljude širom svijeta. Ovogodišnja ljetnja turistička sezona još jedna je u nizu koja će po procjenama nacionalne turističke organizacije biti rekordna. Crnogorske plaže pune su kupača, a trenutno u zemlji boravi oko 200.000 turista, najviše iz regije, ali i Rusije, javlja Anadolija.

Najvažnija privredna grana Crne Gore-turizam, i ove godine će na zadovoljstvo svih biti glavni ekonomski pokretač, ali i doprinijeti da ovogodišnja ljetnja sezona bude jedna od boljih i uspješnijih, a u pojedinim segmentima i rekordna.

Iz Nacionalne turističke organizacije NTO Anadoliji su kazali da su očekivanja da ovogodišnja sezona premaši prošlogodišnju, koja je bila rekordna.

“Imajući u vidu fizičke i finansijske pokazatelje, raznovrsniju strukturu turista, kao i zadovoljstvo gostiju, zadovoljni smo ostvarenim rezultatima u dosadašnjem dijelu turističke sezone i očekujemo da premaši rekordnu prošlogodišnju. Prema zvaničnim statističkim podacima, u Crnoj Gori je samo u hotelima tokom prvih šest mjeseci boravilo 407.000 gostiju, što je rast od 17 odsto u odnosu na rekordnu 2017. godinu, a ostvareno je 1.356.000 noćenja, što je takođe rast od 12 odsto. Na osnovu podataka sa terena, privatni smještajni kapaciteti bilježe odličnu popunjenost, međutim još uvijek ne raspolažemo zvaničnim statističkim podacima koji obuhvataju i privatni smještaj“, kazali su iz NTO.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
gost
Gost
gost

Osamdeset procenata tih sto dolaze iz Srbije je CG dijaspora ili njihovi potomci.Prestanite da pisete vise da su dosli Srbi.

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Ustajete ujutro da mrzite CG…Evo sad CG laze…(Niko ne laze ka srbin) ..Evo ispade da nema Niko. Ako ima to su rusi i srbi(dinar i rublja)..Ne valja vam NATO..CPC..CG. Crnogorci… Po cio dan pisete protiv CG…Bruka i Sramota. ..

Marko k
Gost
Marko k

Zaista ako je ko crnogorac ja sam a ne sjecam se da je bilo manje gostiju na more od ove godine.sto se dobija sa ovim informacijama ne znam ali se nadam da ce iduca bit mnogo,mnogo bolja od ove.

Nefi
Gost
Nefi

A sto je bolje od ove vijesti vise ce primorski funkcioneri da sklapaju i oprastaju poreza i komunalija

dagy
Gost
dagy

Laž je postala oreol crne gore

Žeks
Gost
Žeks

A nema uveta

Da se ne lazemo
Gost
Da se ne lazemo

Ja koliko sam cuo, a i vidio po Budvi, pukla sezona totalno. To sto ima podgoricana i malo beogradjane, i to sto ima stanove po budvi to dolazi ostalo nidje nikaoga

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Da se ne lazemo

Da se ne lažemo, ti Beograđani su Crnogorci na privremenom radu u inostranstvu ( Srbija).

neko crče
Gost
neko crče

extra slika

zooloom
Gost
zooloom

još kada bi crkvenjaci načinjeli koji hotelčić

Dejan silni 💃
Gost
Dejan silni 💃

Milion brate ja čekam 😃👍

Gruja
Gost
Gruja

Obzirom na vremenske prilike ovo je dobra sezona. Crna Gora je prepoznata u svijetu kao destinacija koja mnogo pruža, mir, more i planinu u jednom danu, Skadarsko jezero, NP Durmitor sa tri kanjona priznata u svijetu i 18 glečerskih jezera. Otvaranjem Aerodroma Kapino polje u Nikšiću otvaraju se ogromne mogućnosti razvoja turizma, jer Nikšić postaje centar svih turističkih aktivnosti zbog… Više »

mtmho
Gost
mtmho

A bači tu drogu đaoli je popili!

Pjer
Gost
Pjer

Isto bi pisali i da sezona traje 7 dana.

Novljanin
Gost
Novljanin

U prevodu: Rusi i Srbi čine jedno 80 % noćenja.

xyz
Gost
xyz

200.000 ?!? Boravi tokom cijele godine 400.000 izbjeglica uz ex yu i 200.000 interno raseljenih u Crnoj Gori.

jovana
Gost
jovana

Dobro ti znas ko su izbjeglice, svake god lazu da Im je uspjesna sezona, a sve manje gosti

Vida
Gost
Vida

Jeeee USPJELI SMO… hahaha

Send this to a friend