Ekonomija

Sezona u Kolašinu na nivou prošlogodišnje, svi hotelski kapaciteti popunjeni 

Marija Brajović

Sezona u Kolašinu je na nivou prošlogodišnje, a trenutno svi hotelski kapaciteti su popunjeni, kazala je Marija Brajović, direktorica TO Kolašin.

“Prema podacima sa kojima trenutno raspolažemo u Kolašinu je oko jedna hiljada turista. Što se tiče same strukture, ona se značajno mijenja iz godine u godinu, tako da smo ove godine ugostili turiste iz Velike Britanije, Austrije, a primjetan je veliki porast gostiju iz Belgije, Francuske. Tu su naravno i turisti iz Rusije, Srbije, kao i domaći gosti. Ako govorimo o procentu, ove godine svakako dominiraju strani turisti kojih je oko 80 odsto”, kazala je Brajović.

Prema njenim riječima, predsezona u Kolašinu bila je značajno bolja od samog starta sezone, budući da su u tom periodu imali značajan broj seminara i konferencija, pa je samim tim došlo do porasta kako domaćih, tako i stranih turista.

“Na sami početak sezone uticale su loše vremenske prilike, pa tim periodom nijesmo zadovoljni. Sada je situacija značajno bolja. Avgust je mjesec kada Kolašin posjeti puno turista iz različitih krajeva svijeta. U ovom trenutku hotelski kapaciteti su popunjeni, dok je interesovanje i za privatni smještaj veliko. Očekujemo da će i do kraja sezone popunjenost u gradu biti od 95-100 odsto”, kazala je ona.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pjer
Gost
Pjer

Kolko vi traje ta sezona 10 do 20 dana

Hotelijer
Gost
Hotelijer

Kako to moj nije pun?

Send this to a friend