Ekonomija Potpisan ugovor Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana i Njemačke razvojne banke

Simović: Cilj Vlade je dostizanje evropskog kvaliteta života građana

Primarni cilj politike Vlade Crne Gore je dostizanje evropskog kvaliteta života građana kroz dinamičan ekonomski rast, nova radna mjesta i poboljšanje kvaliteta i održivosti postojećih radnih mjesta. Želimo da dobijemo radnu snagu koja može da odgovori potrebama tržišta rada, poručio je potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem Milutin Simović.

On je učestovao na događaju koji je organizovan u Privrednoj komori povodom potpisivanja ugovora između Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana (KIF) i Njemačke razvojne banke (KfW) kroz „Regionalni fond za izazove (RCF)“, koji dodjeljuje sredstva koja je odobrilo Federalno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj Njemačke (BMZ).

Projekat je namjenjen razvoju stručnog obrazovanja kroz koji će se obezbjediti veća stručnost radne snage prilagođena potrebama tržišta rada.

Simović je istakao da je unapređivanje sistema obrazovanja u samom vrhu naših državnih prioriteta.

Potpredsjednik je podsjetio da je februaru ove godine pri Privrednoj komori Crne Gore, otvorena kancelarija Generalnog sekretara Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana i istakao da se potpisivanjem predmetnog ugovora još jednom jasno pokazuju konkretni rezultati rada i Kancelarije i Komorskog investicionog foruma.

Simović je u ime Vlade Crne Gore zahvalio KfW banci i njemačkom Federalnom ministarstvu na značajnim izdvojenim sredstvima koja će biti iskorišćena za promociju konkurentnog procesa za izbor inovativnih predloga u cilju unapređenja stručnog obrazovanja i usavršavanja u zemljama Zapadnog Balkana i prepoznavanju izazova u toj oblasti.

Potpredsjednik je konstatovao da kada se govori o neophodnosti regionalne saradnje, uvijek se ističe politički, ekonomski i bezbjednosni nivo, ali saradnja na tim nivoima nikako nije moguća bez unapređenja obrazovanja i usavršavanja mladih ljudi i stručnih kadrova.

Potpredsjednik je sugerisao da Zapadni Balkan mora koristiti svoje ogromne potencijale ljudskih resursa i biti značajno konkurentniji istovremeno na polju privlačenja stranih investicija i na polju atraktivnosti tržišta rada.

Istakao je zadovoljstvo zbog činjenice da su ciljne grupe “Regionalnog fonda za izazove u oblasti stručnog obrazovanja” učenici stručnog obrazovanja i usavršavanja u regionu Zapadnog Balkana, kao i lica koja, kako se navodi u programu, traže pristojno zaposlenje, a ograničen im je pristup mogućnostima stručnog usavršavanja na radnom mjestu.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bnjj
Gost
Bnjj

Evropski kvalitet života sa 120e penzije i 200,300e plate, ista priča evo 20,30god,druge Istočno Evropske države su već dostigle skoro Zapadnu Evropu a đe smo mi debelo zaostajemo čak za Rumunijom

PATRIOTA
Gost
PATRIOTA

Siti nikad gladnoga nije vjerovao.. ne znaju oni sta znaci zivjeti od tolikih bijednih plata i penzija … tako im valjalo kako misle na ovaj narod

Plana brda
Gost
Plana brda

A zato ste vi još davno dostigli život šeika i emira, polako Te 😎

slobo
Gost
slobo

Ko o cemu oni o postenju i brizi o narodu….nemojte vise nama je sve gore kada vi toliko brinete a vama sve bolje

Send this to a friend