Ekonomija

Simović: Građani i proizvođači iz Berana imaće i dalje punu podršku Vlade

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović razgovarao je danas sa poljoprivrednicima iz Mjesne zajednice Polica ističući da su se sastali u specifičnim uslovima, sa maskama i propisanom distancom, ali da Vlada nije i neće praviti distancu sa potrebama građana Berana.

Kako je saopšteno iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, Simović je podsjetio da je samo kroz projekte tog resoraa u posljednje dvije godine u Beranama izgrađeno oko 11 kilometara asfaltnih seoskih puteva, čime se doprinijelo unapređenju kvaliteta života mještana u ruralnim područjima te opštine i stvorene pretpostavke za dalji razvoj lokalne ekonomije.

Takođe, kroz brojne mjere bespovratne podrške Ministarstvo poljoprivrede je u prethodne tri i po godine podržalo beranske poljoprivrednike i preduzetnike sa gotovo četiri miliona eura.

“Podrška raste iz godine u godinu, a kroz III paket Vladinih mjera otvaraju se nove šanse za preduzetnike u sektoru poljoprivrede. Brojni kapitalni projekti čija je realizacija u toku otvaraju nove perspektive sjevera. Pored značaja auto-puta, izgradnja puta Lubnice – Jezerine – Kolašin približiće Berane Podgorici i primorju za 40 kilometara. Proizvođačima to znači bliže tržište i konkurentnije cijene, a građanima donosi nove mogućnosti i kvalitet života”, poručio je Simović iz Berana.

Send this to a friend