Ekonomija

Simović: Najbolji odgovor na krizu je razvoj i na tome ćemo istrajavati

Vlada u kontinuitetu ulaže napore u pravcu unapređenja kvaliteta života i uslova rada u Petnjici. Realizovani su brojni projekti u oblastima putne i energetske infrastrukture i vodosnabdijevanja. Evidentan je zamah u oblasti poljoprivrede, posebno među mladima. Sve ovo ohrabruje i ukazuje da Petnjica odgovorno i posvećeno ide naprijed. Pred nama je još dosta posla koji ćemo uraditi zajedno, kazao je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović na sastanku sa predsjednikom Opštine Petnjica Samirom Agovićem.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Simović je obišao vodovod Murovsko vrelo, u koji su Vlada i lokalna samouprava do sada investirali više od milion eura.

“Urađeno je više 16 kilometara primarne i započeta izgradnja sekundarne mreže. Ovim vodovodom riješiće se vodosnabdijevanje za preko 700 domaćinstava”, navode u resoru poljoprivrede i ruralnog razvoja.

U Mjesnoj zajednici Godočelje potpredsjednik Vlade se sastao sa poljoprivrednicima Petnjice sa kojima je razgovarao o tekućim izazovima sa kojima se proizvođači suočavaju – infrastrukturi, plasmanu proizvoda i programima podrške.

“Prošle godine u Petnjici urađeno je 10 kilometara asfaltnih seoskih puteva, a ove godine u toku je izgradnja 18 kilometara”, dodaju u Ministarstvu.

Samo kroz projekte tog resora u posljednje dvije godine u Petnjici je izgrađeno oko šest kilometara asfaltnih puteva.

“Najbolji odgovor na krizu je razvoj i na tome ćemo istrajavati”, kazao je Simović.

Nakon sastanka sa poljoprivrednicima, potpredsjednik Vlade je posjetio poljoprivredno gazdinstvo Šabotića u MZ Tucanje i gazdinstvo Ivezića u MZ Azanje.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Terri
Gost
Terri

Da odlično ali i kad izbori prodju molim vas podržite taj narod kao i on vas prilikom izbora jer tako se i ide u evropske i swezske integracije

Send this to a friend