Ekonomija

Simović u Andrijevici: Ubrzati izgradnju Kuće voća

Nakon što je u Bijelom Polju predstavio ohrabrujuće rezutate IPARD javnog poziva za podršku primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović, posjetio je danas i Andrijevicu, odakle je poručio da bi trebalo ubrzati izgradnju Kuće voća.

Kako je saopšteno iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, Simović je posjetio Kuću voća, čija gradnja je u toku, zajedno sa predsjednikom Opštine Srđanom Mašovićem, direktorom Uprave javnih radova Rešadom Nuhodžićem i predstavnicima izvođača radova.

Ministar je iskazao potrebu da se radovi na izgradnji Kuće voća ubrzaju, jer postoje pretpostavke za uspješnu realizaciju projekta, kroz obezbijeđena sredstva u kapitalnom budžetu u iznosu od 1,3 miliona eura, za prošlu i ovu godinu.

„Tokom prošle godine sam bio ovdje i uvjerio se u dobru dinamiku početnih radova. Danas želimo da pošaljemo poruku da treba ubrzati građevinske radove“, rekao je Simović.

Veoma je važno, istakao je, da su pokrenute i aktivnosti na razradi tehnološkog projekta i treba sinhronizovati građevinske radove sa konačnim rješenjima u tehnološkom projektu.

Prema njegovim riječima, obezbijeđena su sredstva za nabavku opreme, kroz MIDAS projekat koji se realizuje u saradnji sa Svjetskom bankom.

“Potpredsjednik je ponovio da će Kuća voća biti nova vrijednost za Andrijevicu i dobro za brojne, vrijedne poljoprivredne proizvođače, prije svega voćare sa područja Andrijevice i šire, kroz stvaranje mogućnosti za otkup i dodate vrijednosti kroz preradu”, navode u Ministarstvu.

Kuća voća, kako je dodao, biće ne samo razvojni impuls za poljopriverdu, već i svojevrsna turistička atrakcija tog područja.

Simović je danas započeo četvorodnevnu radnu posjetu sjeveru Crne Gore, sa ciljem neposrednog praćenja realizacije i sagledavanja rezultata udruženih napora za razvoj sektora poljoprivrede, koje ulaže Vlada, zajedno sa EU partnerima, vrijednim domaćinima i preduzetnicima i odgovornim lokalnim samoupravama.

Send this to a friend