Ekonomija

Simović u Beranama otvorio Veterinarske dane

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović otvorio je u Beranama naučno-stručni skup „Veterinarski dani 2018“, istakao je važnost veterinarske struke za bezbjednost hrane i zdravlje ljudi.

Simović je podsjetio da Crna Gora trenutno ima 143 izdate veterinarske licence i da se očekuje dalji rast, na bazi vrijednih studenata koji privode kraju studije na fakultetima u regionu, prije svega Sarajevu i Beogradu.

“Taj broj je značajan sa aspekta potrebe očuvanja stabilne epiziotiološke situacije u Crnoj Gori, što je garancija stabilne situacije i u regionu i Evropi. Na takav način Crna Gora pristupa rješavanju brojnih izazova”, kazao je Simović.

On je kazao da veterinarska struka ima primarnu funkciju – zaštitu zdravlja životinja, ali posledično je nezaobilazna u zaštiti zdravlja ljudi.

“I taj segment postaje sve važniji, u vremenu sve više globalnih izazova – bolesti životinja koje ne poznaju granice. Zato je zajednički odgovor neophodan na globalne izazove, odgovor baziran na preporukama struke i nauke.

Simović je pozvao sve partnere da zajednički nastave rad u ovoj oblasti, kako bi se dalje zajedno i partnerski unapređivala veterinarska struka i njena višestruka uloga u društvu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
LJUTA
Gost
LJUTA

🐒🐏🐖🐃🐮🦌🐂🦍🐐🐑🦖🦕🐛

markos
Gost
markos

i logo za sve prilike… samo malo promijene tekst… eno ga isti na Avanturistički park Gorica 😀

Durmitor
Gost
Durmitor

E da nije Milutina ne bi ni drzave bilo

Send this to a friend