Ekonomija KONJEVIĆ PONOVO TRAŽIO BIZNIS PLAN

Simović: Ubijeđeni smo u ispravnost odluke o Montenegro Airlinesu

Poslanik Socijaldemokratske partije Raško Konjević ponovo je tražio biznis plan koji je prethodio izradi predloga zakona o pomoći vrijednoj 155 miliona eura za nacionalnog avio-prevoznika Montenegro Airlines MA, pišu Dnevne novine i dodaju da je potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem Milutin Simović potom kazao da su u Vladi ubijeđeni u ispravnost odluke za MA.

“Kako je vrijeme prolazilo, sve smo više bili ubijeđeni u ispravnost odluka koje smo donosili u prethodnom periodu, sa ciljem opstanka nacionalne avio-kompanije. Interes opstanka MA nije samo pitanje razvoja turizma, nego ukupne ekonomije u državi koja je, prije svega, avio destinacija”, rekao je Simović, dodajući da smo svjedoci bankrota nacionalnih avio-kompanija, poput Adria Airwaysa u Sloveniji.

Ukazao je i da ne postoji bolji primjer od Islanda.

“Zar je potreban bolji primjer od Islanda gdje je prije nepunih godinu bankrotirala njihova nacionalna avio-kompanija? U toj državi, nakon toga, imamo sunovrat nacionalne ekonomije, u toj godini Island projektuje rast ekonomije za 1,8 odsto, a imaju pad za 0,6 odsto. Pogledajte šta se dešava sa Adria Airwaysom. Naš interes i potreba je opstanak nacionalne avio-kompanije”, rekao je Simović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
LSCG
Gost
LSCG

Au snosenje odgovornosti ako odluka ne bude ispravna . Ko potpisuje taj dokument???

Bnjj
Gost
Bnjj

Konjević mu je dobro odgovorio o Islandu u Skupštinu, Simomić misli da su svi u Cg glupi i neobrazovani. Island je Džin za Cg po platama i standardu. Zašto CDM ne objavi i komentar Konjevića Simoviću vezano za Island

Vili
Gost
Vili

Tvoja faca negira bilo kakvu ubjedljivost i strucnost….

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Po koji put moj dobri Simoviću? Tako mi te ispravnosti.

Ja i Ti Adm😊
Gost
Ja i Ti Adm😊

Krave i avioni……

Tivcanin
Gost
Tivcanin

Nema on veze o kravama, a kamo li o avionima. Zabrinut ce se kada bude procesuiran….

Send this to a friend