Ekonomija

Simović uručio donaciju RTCG: Objektivno informisanje podrška razvoju sela

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović i generalni direktor Radio Televizije Crne Gore Božidar Šundić potpisali su danas memorandum o donaciji neophodne opreme za potrebe Radija Crne Gore, posebno realizacije emisije „Nedjeljom o selu i poljoprivredi“.

Kako je saopšteno iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, memorandum o saradnji je potpisan neposredno nakon gostovanja Simovića u toj emisiji, upriličenog tradicionalno i ove godine nakon usvajanja Agrobudžeta.

“Predstavnicima TVCG – Radija Crne Gore tom prilikom uručena je i oprema u vidu laptop računara i digitalnih snimača, koja će im značajno olakšati rad na terenu”, navodi se u saopštenju.

Simović je kazao da je zadovoljan što je u prilici da iskaže poštovanje prema emisiji „Nedjeljom o selu i poljoprivredi“, koja se u kontinuitetu emituje na talasima Radija Crne Gore već punih sedam decenija, te je podsjetio na sve dosadašnje urednike – Kostu Kruščića, Malinu Aković, Milorada Kneževića, Vladimira Lazovića i pozdravio sadašnjeg urednika Gojka Jovanovića.

“Pozdravljam generalnog direktora Javnog servisa Božidara Šundića i direktora Radija Crne Gore Budimira Raičevića, iskazujući uvjerenje da će Javni servis biti važan most objektivnog, profesionalnog i blagovremenog prenosa informacija od značaja za hiljade proizvođača i preduzetnika širom Crne Gore“, kazao je Simović.

Prema njegovim riječima, radio emisija „Nedjeljom o selu i poljoprivredi“ značajno je doprinijela afirmaciji crnogorske poljoprivrede i sela.

„Doprinijela je očuvanju naše tradicije i bila važna podrška u izgradnji savremene crnogorske poljoprivrede koja upravo počiva na dobrom spoju očuvane tradicije, očuvanih prirodnih resursa i savremene tehnologije i novih standarda“, kazao je Simović.

On je izrazio uvjerenje da će oprema koju je obezbijedilo Ministarstvo i Vlada Crne Gore, doprinijeti radu svih dopisnika i uređivačkog tima, i pomoći da ova emisija sa svojim sadržajima i dalje dopire do najudaljenijih sela i vrijednih domaćina širom Crne Gore.

Generalni direktor TVCG Božidar Šundić zahvalio se potpredsjedniku Simoviću i Vladi na vrijednoj donaciji.

„U eri digitalizacije u kojoj se nalazi naša medijska kuća, ova oprema mnogo će značiti za usvajanje novih tehnologija, za rad naše dopisničke mreže koju želimo da razvijamo i u ubuduće. Ova oprema je došla u pravi čas, kako bi brze i pravovremene i profesionalne informacije iz crnogorskih gradova došle do građana Crne Gore. A to nam je i cilj. Posebno nas raduje ova donacija u godini jubileja – 2019. je godina kada portal slavi pet godina, televizija 55 godina, a radio 75 godina. I mislimo da ćemo ove godine pustiti digitalni signal što će biti veoma značajno za naše građane“, kazao je Šundić.

On je istakao da je Memorandum o saradnji značajan dokument – pokazatelj da nacionalni Javni servis prati svoju državu na njenom putu ka Evropi.

“Prati sve ono što država radi, jer mi smo dio ove države i želimo da u narednom periodu budemo na medijskom prestolu Crne Gore, jer ova država to zaslužuje“, poručio je Šundić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jopetja
Gost
Jopetja

Bas realno oni zasluzuju malo vecu i dugovjecnu pomoc.Posebno RTCG Saltelitski program pitame kolega iz susjedne nam drzave pa jel moguce da vam je program ko albanski za vrijeme Enver hodze.U toku jedne nedelje emisije se najmanje po pet puta ponavljaju.Spikeri su tako odjeveni ko da im je vrijeme stalo zadnjih trideset godina.Respekt za trud jer stvarno svaki zaposleni RTCG… Više »

Ime
Gost
Ime

Kako je informisanje na rtcg objektivno tako nam ti Simovicu zdrav bio

Pex
Gost
Pex

Ima li iko sposoban u toj Rtcg od 700 radnika da snimi normalnu emisiju? Do kada ce se gledati arhiva iz proslog vijeka?

Zapamti već jed
Gost
Zapamti već jed

Vlada(DPS) uzvratila donaciju RTCG u znak zahvalnosti što ih propagiraju.

Marko
Gost
Marko

Sramota kako je obucen direktor telelevizeje kada mu u posjetu dolazi potpredsjednik Vlade ….nevaspitano i iskazano nepostovanje…

Mirko
Gost
Mirko

Objektivno i rtvg hm ne ide zajedno

Govedinka
Gost
Govedinka

Donacija da pojačaju ishranu?

EL_Gordo
Gost
EL_Gordo

Donira je 10 kila krompira

mark
Gost
mark

Malo je za rtcg 13 miliona nasih para iz budzeta,nego ih jos pomazu donacijama?! A program im je zastidje,da ih ukinu ne bi niko zamjerio!

Bob
Gost
Bob

A sto nisu davali donacije dok je opozicija vodila rtcg,nego sad kad je postala partijsko glasilo!

Mirko
Gost
Mirko

Nije opozicija vodila rtcg nego se jedino tada donekle objektivno govorilo

Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

Kakva crna poljoprivreda u cg. kakvi su ovo lopovi.korupcija je usla u sve brazde.

Causesku
Gost
Causesku

Uruciti donaciju Rtcg je isto kao da uzmes pare i zafrljacis ih u bunar

Send this to a friend