Ekonomija

Simović: Vlada odlučna da unaprijedi koncept gazdovanja šuma

Vlada je čvrsto odlučna da realizuje program reorganizacije koncepta gazdovanja šumskim resursima u Crnoj Gori, u cilju postizanja značajno većih efekata, prije svega u dijelu boljeg očuvanja šuma, ali i bolje ekonomske valorizacije, ravnomjerne dostupnosti sirovine za razvoj drvne industrije, sa ambicijom da se otvori što više “zelenih” radnih mjesta i stvori nova dodata vrijednost u ovom sektoru, poručio je na današnjem sastanku sa predstavnicima Uprave za šume, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović.

Simović je poručio da će svi otpori uvođenju unaprijeđenog sistema gazdovanja šumama, koji su prepoznati u prethodnom periodu, biti eliminisani.

“Sve namjere motivisane željom da se konzervira postojeće stanje, kako se ne bi ništa unaprjeđivalo a zadržale određene negativne navike, više se neće tolerisati. Prepoznali smo sve barijere i nećemo dozvoliti da bilo koji pojedinačni interesi stanu na put čvrstoj opredijeljnosti države da razvije novi, još bolji koncept gazdovanja šumama , kako bi se on na održivim osnovama valorizovao” poručio je Simović prisutnima na sastanku, i dodao da zahtijeva od svih zaposlenih u sektoru šumarstva, da ub narednom periodu još odgovornije i ozbiljnije pristupe poslu, posebno kada je riječ o terenskim aktivnostima, što podrazumijeva svakodnevno obilaženje šumskih resursa, lokalnih saobraćajnica, veću angažovanost”, poručio je on.

Na sastanku je bilo riječi i o potrebi da se ojačaju kadrovski i stručni kapaciteti u sektoru šumarstva, kako bi se na kvalitetan način odgovorilo izazovima u ovoj oblasti, posebno u dijelu očuvanja i zaštite šuma u Crnoj Gori za buduće generacije i stvorile pretpostavke za primjenu održivog i ekonomski efikasnijeg modela korišćenja šumskog bogatstva.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ve$a
Gost
Ve$a

Ima li ista gadnije od ovoga milutinovog potrcka od 7m hahahahahah!!! ????

Stari
Gost
Stari

To je u redu ali zasto uvijek kasnite pa toliko je stete vec napravljeno da boli.Kako oko suma tako oko svega drugoga sve nesto odlucuju ali sa mnogo zakasnjenja.Zasto?

Oxygen1
Gost
Oxygen1

Na vrijeme,brao ti ga.Šta ćemo ostavit djeci,kad se posijeku šume?Nisi bolji od ovih što napraviše ekocid nad cg šumama.Da.me sramota da kazem dje zivim.Pih.

Pura mali
Gost
Pura mali

Dajte sve šume Brkoviću, časom će ih zavariti!
Onda pet-šest kredita, pa državnu pomoć! On je stari biznismen, nema šta nije upropastio.

Husno
Gost
Husno

Kako Ministre da unaprijedite rad u sumarstvu?Primjer, jeste li svjesni ko je sef uprave za sume u Plavu?Covjek koji je koruptivan sa svake strane,nesposoban,ostarao…a brat mu ujedno inspektor sumarstva.Kako to moze Ministre???Treba obojicu smijeniti.

Lipovo
Gost
Lipovo

Ministre ne mlati praznu slamu,dodji do Kolasina pa da vidiš kako ti zive lugari i kontrolori drzavnih suma svi imaju dzipove skidere dizalice,od kojih to para bez od korupcije,

Send this to a friend