Ekonomija

Sindikat traži povećanje plata zaposlenih u prosvjeti 

Zvonko Pavićević

Sindikat prosvjete tražiće povećanje zarada zaposlenih u toj oblasti, a zahtjev za razgovor će Vladi i resornom ministarstvu uputiti nakon sjutrašnje sjednice Glavnog odbora.

“Sjutra nam je sjednica Glavnog odbora, i mi ćemo to pitanje da postavimo i da se oglasimo“, kazao je agenciji MINA predsjednik Sindikata Zvonko Pavićević.

Na pitanje očekuje li pozitivan odgovor Vlade i Ministarstva, i do kog iznosa bi moglo ići povećanje plata, Pavićević je rekao da je trenutno rano govoriti o procentima i iznosima.

“Treba ući u pregovore i vidjeti, pa onda doći do toga. Mi možemo da tražimo ne znam koliko, ali moramo argumentovano da razgovaramo, i mi i druga strana, da napravimo detaljnu analizu i vidimo gdje ima prostora za povećanje“, kazao je Pavićević.

On je istakao da u Sindikatu ne bi bili zadovoljni nekim malim procentom.

“Tražili bi da imamo minimum prosjek na državnom nivou. Naš krajnji cilj je da se plate u prosvjeti izjednače sa prosjekom plata u javnoj upravi, a neki minimum je da, makar za početak, budu na prosjeku na državnom nivou“, pojasnio je Pavićević.

On je podsjetio da je prosječna plata u prosvjeti 485, a prosjek na nivou države 512 eura.

Pavićević je kazao da će, nakon sjutrašnje sjednice Glavnog odbora, uputiti Vladi i Ministarstvu zahtjev za razgovor.

“Naš prvi i osnovni zadatak je da se izborimo za veće zarade zaposlenih u prosvjeti, jer smatramo da one nijesu adekvatne znalaju posla koji radimo“, dodao je Pavićević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
PG_man
Gost
PG_man

Kakav je ovo manipulator.

Starac Foco
Gost
Starac Foco

Cim se pomene povecanje ljekarma Pavicevic odmah skace i trazi povecanje plata prosvjetarima.Levitimno,ali smatram da bi ljekari morali imati vecce plate, s obziom da zzivoti svih nas, umnogome zavise od ljekara

Baš ste slijepi
Gost
Baš ste slijepi

Učinak vaših pregovora je unaprijed poznat. Nemojte samo isjekirati i naljutiti vladu

Send this to a friend