Ekonomija

Sindikati aerodroma Podgorica i Tivat traže kolektivni ugovor

Sindikalne organizacije aerodroma Podgorica i Tivat, kao i svi zaposleni radnici na oba aerodroma su izrazili veliku zabrinutost povodom koncesijskog akta, te preduzimaju sve zakonske mjere kojima raspolažu, saopšteno je Pobjedi iz ovih sindikalnih organizacija.

Istakli su da je najveći problem što poslodavac nije potpisao kolektivni ugovor, iako je prošle godine usaglašen i proslijeđen ministarstvima saobraćaja, rada i finansija.

“Sa tih adresa imamo odgovor u kojima su se ministarstva finansija i rada proglasila nenadležnim. Takođe, imamo i mišljenja Saveza sindikata, u kome nam daju do znanja da je potpisnik od strane poslodavca bord direktora ili po njihovom ovlašćenju izvršni direktor. Do danas, uz sva obećanja da će doći do potpisivanja, mi i dalje nemamo potpisan kolektivni ugovor”, naveli su sindikalci i dodali da ih je to navelo na primjenu drugih načina sindikalne borbe za radnička prava na koja imaju pravo, poštujući Ustav i zakone Crne Gore.

“Što se tiče koncesionog akta, sindikalne organizacije će svakako dati svoje mišljenje i učestvovati na javnoj raspravi”, poručili su sindikalci.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
BOKA KO
Gost
BOKA KO

Blago Blazuuu..Da je meni kukavcu imat tatu na restol mozda bi ijza bio koncesionar
Amin boze

Johnny B
Gost
Johnny B

Hahahahaha kako nesposobni kadrovi trce da spreme teren za otkaz i otpremninu prije dolaska stranaca 😂😂😂

SundjerBob
Gost
SundjerBob

U svakoj koncesiji , jedini koji ispastaju su radnici …tako da gospodo strajk je potpuno legitiman u ovom slucaju

Skepticni
Gost
Skepticni

Oce li koncesionar da iprasta dugove Montenegro Airlanesa kao sto je Aerodrom do sad radio , ili ce te dugove da vrace Drzava od nasih para ???

Katnic
Gost
Katnic

Procitaj ugovor pa ces vidjeti da drzava placa i dugove aviokompanije i pola troskova nadzornog organa i nekih eksperata da daje garancije koncesionaru za kredit. Sve ce ih vise kostati no sto dobiju od koncesije. O potrebama turizma macku o rep briga koncesionara za to on samo svoj konto gleda. I sve ovo da je jad veci nudi nase ministarstvo.… Više »

Msse avetinjo
Gost
Msse avetinjo

ZNAS DA CES SVE PLATITI I TI I MI IZ DZEPA…OBICNI SMRTNICI…
LAGANO UMIRANJE

Ogi
Gost
Ogi

Samo treba da objave kome se namjestaju ove lagane pare tj. ko je ‘koncesionar’ jer Aerodromi su rudnik mogu da se valorizuju bez problema iz svog budzeta …

Ivan
Gost
Ivan

Ovi uhljebi iz SD se bas prepali,hahahhahaah.Do sad su uzimali,a sad poceli I da traze.Pih.

Bagro
Gost
Bagro

Ovo je klasika. Kada su radnici u Crnoj Gori mogli nešto da urade, čitaj kada su im se oduzimala prava u privatizovanim kompanijama, bankama i generalno privatnom sektoru u CG: KAP je ćutao, Aerodromi su ćutali, Agencije su ćutale, jer su mislili da su nedodirljivi. Sada, kada je na njih došao red, više nema ko da se solidariše. Nimalo mi… Više »

Spale
Gost
Spale

Da li je moguce da se ide u koncesiju a zaposlene drzava ostavi bez kolektivnog ugovora. I njih daje pod koncesiju ocito pa koga odabere koncesionar i u kolikom broju nije ih briga. Posle ce da donose specijalne zakone kao za dakicevce i zeljezarce. E bruke jedne. Kad se sve dade strancima za msle pare sad i radnici i to… Više »

Gavrilo
Gost
Gavrilo

Hrvati za ovakve imaju lijepu riječ: Uhljebi!

SAMO NEBO ZNA
Gost
SAMO NEBO ZNA

A CRNOGORCI
NEDODIRLJIVI

Send this to a friend