Ekonomija

Sindikati tvrde da će radnici na minimalcu primati socijalne penzije

Ilustracija

Različiti su podaci o broju radnika u Crnoj Gori koji su osigurani na mininalnu zaradu. Prema podacima Poreske uprave, riječ je o šest hiljada zaposlenih, dok u sindikatima tvrde da ih je 18.000.

Zbog zloupotrebe instituta minimalne zarade, u minusu je državni budžet, dok će radnici koji su osigrani na minimalac primati socijalne penzije, kažu sindikalci.

Vukašin Zogović iz Unije slobodnih sindikata kazao je da 50.000 ljudi u Crnoj Gori devet ili devet i po mjeseci prima zaradu manju od 193 ili u iznosu od 193 eura što je, smatra on, zabrinjavajući podatak.

Sa druge strane, generalni sekretar Saveza sindikata Crne Gore Duško Zarubica ukazuje na to da je Crna Gora mala i da svi znamo da bi radnik, koji bi se usprotivio poslodavcu i zatražio da mu se uplate porezi i doprinosi na puni iznos, sjutradan ostao bez posla.

Milica Vuletić iz Poreske uprave naglašava da je za uspješno sankcionisanje poslodavaca koji krše propise neophodan doprinos samih zaposlenih.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Enigma
Gost
Enigma

Evropa plače za ovakvom radnom snagom kao sto je nasa, mi smo kadar jedino mogli u Srbiju da izvozimo u evropu samo fizikališemo ……..niđe nebo nije plavo kao iznad Crne Goreeeeed

Radnik
Gost
Radnik

Idemo u EU da radimo tamo sindikati i poreznici nisu korumpirani satnica 12 eura ovdje nema posla

Send this to a friend