Ekonomija

Sjever ništa manji resurs od primorja

Ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović i direktor Uprave javnih radova Boro Lučić boravili su u radnoj posjeti Bijelom Polju. Tom prilikom, Mitrović i Lučić su sa predsjednikom Opštine Petrom Smolovićem, obišli radove na izgradnji kapitalnih projekata Ski centra Cmiljača i Đalovića pećina.

“Prepoznali smo potencijal sjevera, kao jedan veliki resurs, koji nije ništa manji od primorja. Iz tog razloga smo i došli da vidimo dokle se stiglo sa ovim velikim investicionim projektima, koji su problemi i šta treba raditi kako bi se oni uspješno realizovali”, izjavio je Mitrović.

Mitrović je naglasio značaj projekta Đalovića pećine, za koji kaže da će imati pozitivne efekte kako za Bijelo Polje, tako i za Crnu Goru.

“Što se tiče projekta Đalovića pećine, on je u velikom obimu završen i mislim da je to jako dobar i interesatan projekat koji će imati pozitivne efekte kako za Bijelo Polje, tako i za čitavu zemlju. U ovoj fazi izvode se radovi na priključenju na dalekovoda, na pristupnim putevima, a želja nam je da na najbolji način urbanistički riješimo čitav taj prostor kako bi turistički razvoj ovog kraja bio održiv. Mi smo kroz budžet planirali sredstava za realizaciju ovog projekta, a u narednom periodu ćemo napraviti i druge planove, kako za Smiljaču, tako i za Đalovica pećinu”, dodao je Mitrović.

 Lučić iz Uprave javnih radova naglasio je da su ovi projekti važni ne samo za razvoj Bijelog Polja već čitave države.

„Mi ćemo u narednom periodu gledati da ubrzamo te radove, jer znamo da je građevinska sezona na sjeveru vezana za ljeto i lijepo vrijeme, tako da ćemo gledati da što više uradimo ove, i da radove privedemo kraju sledeće godine. I ski centar i Đalovica pećina, mislim da su ovo neki od najljepših projekata koje Crna Gora može da ima i koji ce biti jedinstveni i koji će privući turiste iz cijelog svijeta. Đalovica pećina može raditi preko čitave godine, a ovo je pravi primjer kako prirodni potencijali mogu da se valorizuju. Nadam se da će i Vlada i Uprava nastaviti sa ovakvim projektima, kako bi turistima imali šta da ponudimo, od mora na primorju do planina na sjeveru”, kazao je Lučić.

Predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović, zahvalio je Mitroviću i Lučiću na posjeti.

„Tek kada se dođe ovdje, može se vidjeti koliki su potencijali Bijelog Polja i ovih projekata. Dobili smo obećanje da će se ovi radovi nastaviti i u narednom periodu, da će se ubrzati, kako bi što prije bili stavljeni u funkciju, kako bi se otvorila nova radna mjesta i privuklo što više turista iz čitavog svijeta. Želja nam je da turistička ponuda sjevera bude konkurentna jugu, da bude objedinjena kako bi što više turista doveli i u Bijelo Polje i u Crnu Goru”, kazao je Smolović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
neramn
Gost
neramn

Samo mu nedostaje more,…

Send this to a friend