Ekonomija

Sjutra protestna vožnja taksista ulicama Podgorice

ilustracija

Izvršni dobor Strukovnog sindikata taksista Crne Gore organizuje protestnu vožnju koja će u četvrtak 24. maja u Podgorici u periodu od 12 do 14 časova.

“Učesnici javnog okupljanja su taksi prevoznici-samostalni preduzetnici koji će protestnim vožnjama iskazati svoj revolt nad radom opštinskih i drugih organa nadležnih za regulaciju tržišta taksi usluga. Razlozi organizovanja protestne vožnje jeste dugogodišnje protivzakonito poresko zaduživanje auto-taksi preduzetnika od strane službenika poreskih filijala po gradovima; nerad nadležnih organa na suzbijanju sive ekonomije u ovoj oblasti; nepoštovanje Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju od strane lokalnih uprava; primjenjivanje neustavnih i protivzakonitih opštinskih odluka o auto-taksi saobraćaju”, navodi se u saopštenju Strukovnog sindikata.

Protestna vožnja će početi u Bulevaru Šarla de Gola i kretaće se: Bulevarom Josipa Broza – ulicom Petom proleterskom – Bulevarom Sv. Petra Cetinjskog – ulicom Stanka Dragojevića – Bulevarom Ivana Crnojevića – ulicom 13. Jula – ulicom Moskovskom – ulicom Dalmatinskom – Bulevarom Dž. Vašingtona – Bul. Revolucije – ulicom Moskovskom – Bulevarom Sv. Petra Cetinjskog do ispred Skuptštine Crne Gore što je krajnja tačka maršute gdje će se učesnici skupa zadržati.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
D J
Gost
D J

Ma, raspustite stukovni sindikat i formirajte Partiju TAXI_sta CG, vjerujte da biste dobili vise glasova nego DF, URA, DEMOKRATE ili SNP. 😂😂😂😂

Simo
Gost
Simo

Pa Strukovni sindikat taksista je produzena ruka DFa. Zato i prave strajkove 2 dana pred izbore. Nego da ima drzave da sve taksi preduzetnike proceslja, pa ko nije platio porez, ko vrsi utaju poreza jer dnevne pazare ne uplacuje u banku, kome je ž. racun blokiran po vise godina, ko je i pored svega toga podmazao nekog u Sekretarijatu za… Više »

Mioni
Gost
Mioni

Sto ovi tvoji iz PD Simo na tolike pazare prijavljuju na 50 vozila 1000 e i nemaju registar kase a ne prijavljuju ni 1vozaca po vozilu no ih prijavljuju na 4 sata pa ih poslije 20 dana odjave.

Mirko 123
Gost
Mirko 123

Moj Simo potpuno si u pravu, samo što preduzetnici ne mogu da utaje porez nego ovi tvoji partijski podobni iz privrednih društava. Oni mogu toliko da zarade pa voze auta od 30000 a vožnje po 1evro. U nedelju kompletna taksi preduzeća glasaju za DPS ili SD dako dobiju još koji papir za taksiranje

Anfi
Gost
Anfi

Bruka od ovih samostalnih taksi preduzetnika. Godinama ne placaju porez drzavi. Vec vise godina imaju blokirane ž. racune u CBCG i ne uplacuju pazare u banku, pa tako vrse utaju poreza. Ali bez obzira na to sto su vec prije 10 godina trebali da odu pod stecaj oni ko zna na kakav nacin uspjevaju da uzmu nezakonite licence. Umjesto da… Više »

tajkUNIJA
Gost
tajkUNIJA

Ista priča samo ime mijenjaš😁jeli častio gazda sendvič ili neku vožnju kad si mu tako dobar

Mioni
Gost
Mioni

Kada je Poreska Uprava dozvolila Privrednim Drustvima koja obavljaju taksi prevoz da rade 12 godina bez registar kasa, a Sekretarijat za saobracaj u PG vodi apsolutni diletant koji nema pojma o taksi prevozu ,a vidimo i kakav nam je javni autobuski prevoz nije cuda sto taksi preduzetnici strajkuju.Nadajmo se da ce ih gradjani u nedjelju poslati kuci jer ne zasluzuju… Više »

Bravo
Gost
Bravo

Znači li to da će ovim ulicama besplatno vozit?

rade28
Gost
rade28

Podrska za taxi preduzetnike,to su pravi taxisti i treba im pomoc i podrzat ih. Samo vam je termin protesta sumnjiv, naginje na politiku. Ipak trebate sacekat da prodju izbori pa se onda bunit

tebra
Gost
tebra

ma samo su se ugledali na kolege iz srbije… u svakom slucaju, svaka im cast sto se bune za svoja prava!!

Mioni
Gost
Mioni

Termin je pravi i da bi taksisti upozorili gradjane da postojeca interesna grupa SD-DPS koja je ogrezla u korupciji sto se najbolje vidjelo u raspodjeli taksi izvoda i licenci povezanim licima sa ove dvije partije ne zasluzuje da uredjuje javni prevoz u Glavnom Gradu.

Send this to a friend