Ekonomija

Sjutra štrajk u Plantažama

Plantaže

Štrajk upozorenja održaće se sjutra ispred upravne zgrade komapnije 13 Jul-Plantaže u Podgorici. Kako je najavljeno iz  sindikalne organizacije te kompanije štrajk će pčeti u devet časova.

“Imali smo nekoliko sastanaka sa novoimenovanim Odborom direktora, kao poslodavcem, gdje smo ih detaljno upoznali sa statusom i položajem zaposlenih, kao i sa stanjem u kompaniji. Novoimenovani Odbor direktora je svaki put izašao u susret našim zahtjevima za održavanje sastanka, pokazali razumijevanje i poštovanje, kako prema ovlašćenim predstavnicima u dijalogu, tako i prema svim zaposlenim”, saopštili su članovi štrajkačkog odbora Sindikalne organizacije Plantaža Anka Knežević, Mirko Marković, Danka Drakić Krstović, Marko Kovačević i Nebojša Ralević.

Napominju da su spremni na svaku vrstu socijalnog dijaloga kako bi zajednički doprinijeli oporavku kompanije, a samim tim i poboljšanju statusa i položaja zaposlenih.

Prema njihovim riječima razlozi za stupanje u štrajk upozorenja su izazvani lošim i nedomaćinskim dugogodišnjim upravljanjem kompanijom, koje je do dana današnjeg ostalo nepromijenjeno.

Imaju sljedeće zahtjeve:

1.Smjena Izvršnog direktora, Sekretara Društva i kompletnog menadžmenta koji su bili dio prethodne i sadašnje uprave, koji su nas svojim lošim poslovnim potezima, odlukama i samim tim i lošim upravljanjem doveli u ovako tešku situaciju.

Smatramo da se oporavak naše kompanije i sačuvanje brenda može ostvariti samo ukoliko se izvrši smjena rukovodećeg kadra i imenovanje osobe na čelu kompanije koja će napraviti tim sposobnih i stručnih ljudi koji će znati da se domaćinski odnose pred svim zadacima i izazovima koji nas čekaju na putu oporavka.

2. Redovna i neselektivna isplata zarada u bruto iznosu i uplata bankarskih kredita i drugih obustava. Ovo iz razloga što selektivnom isplatom zarada rukovodstvo vrši svjesno raslojavanje među zaposlenima i tako narušava međuljudske odnose.

3. Sačinjavanje Pravilnika o sistematizaciji radnih mjesta uz aktivno učešće predstavnika Sindikalne organizacije.

4. Povlačenje Inicijative koja je pokrenuta kod Ustavnog suda Crne Gore za ocjenu ustavnosti zakonitosti Kolektivnog ugovora i Tužbe podnesene Privrednom sudu Crne Gore, koji su pokrenuti od strane Izvršnog direktora, a na štetu zaposlenih.

Zaposleni su svjesni nepopularnosti ovog vida ostvarivanja radničkih prava, ali zbog hitnosti donošenja odluka u jednoj proizvodnoj firmi kakva je naša, prinuđeni smo da reagujemo na ovaj način. Zaposleni se nadaju da će ovaj štrajk upozorenja uroditi plodom i da će novoimenovani Odbor direktora imati sluha za zahtjeve zaposlenih, i da će se donijeti najispravnije odluke koje će biti na obostrano zadovoljstvo.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Buc buc
Gost
Buc buc

Odlicno , da se zna ko ih je zaduzio 60 milona eura …

marius
Gost
marius

Samo ste zaboravili da ubacite tacku 5, podrska vladi .

Send this to a friend