Ekonomija Marković na Cmiljači

Skijalište i turistički kompleks na Bjelasici donijeće nova radna mjesta

Buduće skijalište na Cmiljači i kompleks turističkih centara na Bjelasici u cjelini od sezone 2020/2021. biće novi zamajac našoj ekonomiji i donijeće nova radna mjesta i prilike za mlade ljude bjelopoljskog kraja, kazao je predsjednik Vlade, Duško Marković, tokom obilaska gradilišta ski centra.

 

“Želio sam da pri kraju građevinske sezone vidim šta se uradilo u toku ove godine, kako se odvijaju radovi i na koji način da se najbolje pripremimo da odmah početkom iduće godine nastavimo još snažnijim intenzitetom. Vlada se sada u razvoju Bjelasice i ski centara na Bjelasici fokusirala na Cmiljaču. Želimo je što prije imati u pogonu”, rekao je premijer na budućem skijalištu.

Napravili smo više koraka naprijed, dodao je predsjednik Vlade, precizirajući da su renomirani proizvođač žičara Lajtner i njegov lokalni partner Novi Volvox uradili ozbiljan posao na postavljanju stubova buduće žičare i polazne stanice i izlazne stanice.

“Dakle, realizujemo naš plan razvoja kada je u pitanju Cmiljača i Bijelo Polje u cjelini. Ukupna vrijednost projekta je 23 miliona eura, 17 miliona zaključenih ugovora, 10 miliona realizovanih ugovora. Cmiljača, Žarski, Kolašin 1600 će vjerujem 2021. godine biti značajan zamajac ne samo zimskoj i ukupnoj turističkoj privredi nego cijeloj crnogorskoj ekonomiji: Nova radna mjesta, podsticaj za mnoge druge prateće djelatnosti i naravno nove prilike za mlade ljude ovog kraja”, zaključio je Marković.

Projektovani kapacitet žičare je 2.600 skijaša na sat, a njena dužina je gotovo 1,4 kilometara.

Jedan od zahtjevnijih segmenata projekta je izgradnja pristupne saobraćajnice Ravna Rijeka – Latinska kosa – Jasikovac – Cmiljača, ukupne dužine oko 16 kilometara, koja će povezati budući planinski centar sa magistralnim putem i tako ga učiniti pristupačnim za sve ljubitelje zimkog turizma.

“Istovremeno za konstrukcijom žičare i pristupnog puta radi se i elektroenergetska infrastruktura za potrebe napajanja budućeg turističkog kompleksa Cmiljača: Na lokaciji Majstorovina u Bijelom Polju projektovana je trafostanica 35/10 kV koju Vlada finansira sa 1,18 miliona eura iz kapitalnog budžeta”, naveli su u Vladi.

Pored ski centra na Cmiljači, u ovkiru komleksa zimskih centara na Bjelasici radi se i na turističkom centru na lokaciji Žarski katun u opštini Mojkovac.

Podsjećamo, ove godine je otvorena žičara-šestosjed u Ski centru Kolašin 1600.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Patriota
Gost
Patriota

Gradimo Crnu Goru.
Neka je vječna!

Cdm moracica
Gost
Cdm moracica

Nama ce hvaliti radne snage kako su krenuli ! Polako te !!!

Potonja ura
Gost
Potonja ura

Bravo I plate 300 E..Dje to ima sem kod nas

Bnjj
Gost
Bnjj

Da poslovi samo 2,3mjeseca za 300e bijeda

Kolar
Gost
Kolar

Kada će otvoriti za saobraćaj put Jezerine Berane

Bnjj
Gost
Bnjj

2021 najvjerovatnije

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Gost
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Sto bi dale mnoge zene da imaju za muza GOSP…MARKOVICA 🤣🤣🤣🤣
Ne bi trebale kuvati prati peglati I svi po kuci mirni 🤣🤣🤣

Gosp.Sojic
Gost
Gosp.Sojic

Ja bi mu dao ovu moju da vidi kako bi setao 😀

Donji kraj
Gost
Donji kraj

Kad će ovu žičaru povezati sa žičarom Kotor-Cetinje?

tinoki
Gost
tinoki

mnogo si smjesan

Urke
Gost
Urke

Svaka cast Dusko radiza dobro sjevera i cijele CG

Zeljko
Gost
Zeljko

Cestitke Kolasinu iskrene ali premijeru sto bi sa Zabljakom rece li prvog

Crnogorčina
Gost
Crnogorčina

Ubićemo se od posla.

Marko
Gost
Marko

😂😂😂😂😂😂

Send this to a friend