Ekonomija

Skrivene plaže Crne Gore

Samo oni turisti koji se na Crnogorskom primorju nađu usred sezone, u avgustu, znaju pravo značenje riječi gužva i krkljanac. Od Herceg Novog do Ulcinja, od ranog jutra, sve ležaljke su zauzete, a na “slobodnim” dijelovima šljunka, doslovce su zalijepljeni peškir do peškira. Zato, gotovo nevjerovatno izgledaju plaže, koje su uprkos ljepoti i čistoći vode, neotkrivene. Jedna od njih je i Perazića Do, u zalivu ispod manastira Reževići, pišu Večernje novosti.

Na oko pola sata vožnje od Bara, 20 minuta iz Sutomora, ili tek pet od Petrovca i jedne od najljepših, ali pretrpanih plaža, Lučice, nalazi se skretanje za Perazića Do. Pešice je, malo teže sići do ove predivne uvale, udaljene oko dva kilometra hoda od Petrovca, ali autom se asfaltiranom stazom lako dolazi do nje.

“Na sreću, ne zna mnogo ljudi za ovo rajsko mjesto”, kaže Beograđanka Marija Živić, koja godišnji odmor sa prodicom provodi u Crnoj Gori.

Ona je istakla da su smješteni u Zagrađu kod Sutomora, ali se isključivo kupaju na plaži Perazića Do, jer je ovo jedino mjesto, kako ističe, gdje su ujutru sami na plaži.

“Prosto je nevjerovatno da dok u isto vrijeme na Buljaricama, Lučicama, Jazu, sutomorskom Maljeviku, ne možeš ni ležaljku da nađeš, ovdje se osjećaš kao da je cijela plaža tvoja”, priča ova Beograđanka.

Do uvale skrivene ispod manastira Režević, dolazi se skretanjem sa magistralnog puta Budva-Petrovac. Prekrivena je pijeskom i šljunkom, a dugačka je svega 40 metara. Na lijevom kraju plaže nalazi se kostur nikada završenog hotela “As”, koji čak nije uspio da naruši ambijent plaže koju znatno uljepšavaju stijene koje je priroda neobično izdubila i oblikovala. Dobra strana je što na ogromnom prostoru ispred gradilišta ima sasvim dovoljno mjesta za parkiranje.

Među omiljene crnogorske plaže spadaju i Buljarice, Lučice, Drobni pijesak, Jaz, kao i Kraljičina plaža, do koje za pet eura po osobi, svakog jutra voze lokalni brodići sa većine gradskih plaža.

Za one koji su ovog ljeta odsjeli u Sutomoru, a htjeli bi da izbjegnu vrevu gradske plaže, odličan izbor je plaža Štrbine, okružena i prošarana stijenama, u raznim veličinama, prepunim rakova i školjki.

U ovoj okolini, među omiljene plaže turista uvrstila se Drobni pijesak. Smještena je u skrovitoj uvali, duga oko 250 metara, a zbog žućkasto-bijelog pijeska mnoge podsjeća na prave tropske plaže. Okružena je maslinjacima i makijama, pa djeluje divlje. Na samoj obali je izvor pitke vode i nekoliko ugostiteljskih lokala.

Na plaži Perazića Do nalaze se dva restorana i cijene su za nijansu više nego na većini drugih lokacija. Sladoledi iz sanduka su od dva do tri eura, čorbe su oko tri, pice od osam eura, koliko koštaju i najjeftiniji obroci od mesa.

U većini restorana, na plaži Jaz, svakog dana u ponudi je novo kuvano jelo po cijeni od četiri eura. U Buljaricama dnevni meni, supa, glavno jelo i salata koštaju sedam eura, a od brze hrane, pice su dva eura, hamburgeri 2,5, a giros tri eura.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Guzonin sin 💃
Gost
Guzonin sin 💃

Sad je samo problem kako sačuvati ova moja četiri miliona i cacinu milijardu. Treba strani pasoš ja ga imam ali ga nemaju žena I dijete a bez pasoša ne mogu ništa.👍

tag
Gost
tag

Zaboravili ste da napisete “Sponzrisano”…

Guzonin sin 💃
Gost
Guzonin sin 💃

Ima li u cg zubara što stavlja zube na saraf slomio mi se jedan. 👍

Zubar
Gost
Zubar

Evo ja

Guzonin sin 💃
Gost
Guzonin sin 💃

Kad će biti regulisano stanje banaka u crnu goru pošto su mene primanja u inostranstvo ja ne mogu da živim od naših crnogorskih primanja jer nemam nikakvih prihoda u cg. 👍

Rajkonen
Gost
Rajkonen

Auuu, a nekate nama tu pricu. Ovo mozda i prodje nedje po blicu ili vecernjim…

Željko
Gost
Željko

Šteta što je uništen najljepši hotel “AS” u Perazića Do!

Rajkonen
Gost
Rajkonen

Reklama za Perazica Do

Guzonin sin 💃
Gost
Guzonin sin 💃

Nikoleta ostala mi je slika kad sam te prvi put vidio. 😃👍

Guzonin sin 💃
Gost
Guzonin sin 💃

Nikoleta kad mi neko tebe spomene ko od šale sve bih razbio 😃👍♩

Guzonin sin 💃
Gost
Guzonin sin 💃

Nikoleta eto mene u bar ima direktna linija ferrara bari. 💃😃👍

Maksuzija
Gost
Maksuzija

Ne pamtim lošiji tekst, neka se autor ušima poklopi

Guzonin sin 💃
Gost
Guzonin sin 💃

Ljubo imaš milion zaostali i polovnog bmw ea.

Hornet
Gost
Hornet

Kakav tekst, pise o jednoj plazi i cijenama girosa hahahaha e pa svako li pise danas

Piki
Gost
Piki

A vala ste čudo napravili. Čuš perazića do tajna. Štrbine au devastirane jer je neko dozvolio neartikulisanom vlasniku da bagerom uništi potok koji je napajao plažu a gospodin je proširio nelegalnu terasu. Sad je plaža puna krša. Ka i svaki naš posa. Uništi i obezvrijedi pa kupi pa prodaj

Bager
Gost
Bager

Mislis na vlasnika koji je prije 10 dana dobio raskid ugovora sa morskim dobrom zbog devastacije plaze blizu Rataca (lomio stijene koje stone tu 854 godine) D.P.

Piki
Gost
Piki

U perazića do koliko znam ne daju privirit na plažu što ti neće uzet 5 eura za ulaz.

Bager
Gost
Bager

Ako si lud da platis.

Lukas
Gost
Lukas

Prava šteta i veliki minus turistickoj ponudi bi bio da se Kraljicina plaza kod Čanja da da se probije put i izgrade hoteli.Ina je pravi biser onakva kakva je.Ali izgleda da su Brano i kompanija kupili zemljiste u zaledjini i samo cekaju da arapi pocnu da kupuju i betoniraju.Stvarno mi je zao te plaze.

Piki
Gost
Piki

Vazda im malo bilo!

Tanjuška
Gost
Tanjuška

Najljepša plaža!

Guzonin sin 💃
Gost
Guzonin sin 💃

Nikoleta stanem ja nevino gospođama u italiju a one kipe. 👍😃💃

Killy
Gost
Killy

Nijeste trebali pisati i njima i možda bi ostale skrivene i ne unistene.. sad svaka bagra zna za ove prirodne ljepote

Zetatrans
Gost
Zetatrans

E pa ove godine perazica do vise nije jedna od tih plaza.godinama idem na tu plazu al ove je haos kao nikad do sad.ne kazem da je bas kao u sutomore ali ove godine se popodne tesko nadje parking sto mi nikad nije bio problem ranijih godina i nadao sam se dace tako ostati jos koju godinu

Nimousano
Gost
Nimousano

Lose vam je sto su napravili parking uopste ako si dugogodisnji kao sto kazes onda dobro znas da do prije dvije godine taj parking nije ni postojao nego se islo pjeske,ali ni to vam nije dobro..treba da idete na veliku plazu u Ulcinj pa guzve nema a i parking vam je siguran,nego ipak volite da dodjete tu ali volite i… Više »

Piki
Gost
Piki

Važi drug.

Zetatrans
Gost
Zetatrans

Ne znam po cemu zajljuci da pljujem po bilo cemu a najmanje za parking.godinama sam tamo i van sezone kad se rampa zakljucava zbog”gazde” samo kazem da je mjesto prelijepo al da vise nije takav tihi raj je i na toj plazi sad guzva.ne vidim pljuvanje po bilo cemu.kad se napravi hotel ta plaza mi vise nece biti dostupna,mogu da… Više »

Srbin
Gost
Srbin

SLOBODA ZA SARU VIDAK.

Marko
Gost
Marko

Botu jedan neotesani, mrš

Piki
Gost
Piki

Milo! Milo! Hahahah

one gorke suze
Gost
one gorke suze

Iššššš …

mawa budawa
Gost
mawa budawa

e baš je super,da slomiš noge da uđeš i izađeš iz vode

Leleku
Gost
Leleku

Ne bi to trebao da je problem za vas divokoze.

Strahinja
Gost
Strahinja

Nijedna više nije ostala skrivena, a malo ih još nije potpuno evastirano.

Kotoranin
Gost
Kotoranin

Tako je i Pecka bila skrivena, pa sam bio prošli vikend i ne može se mrdnut od smeća. Đe se kupaš đe limenke skupljaš…

Guzonin sin 💃
Gost
Guzonin sin 💃

Nikoleta došao sam iz podgorice bio. Poznavao sam zorana predavača crnogorskog jezika. Zvao me da dodjem na predavanje kod njega kad si ti tamo. Zoki je moj drug iz prety women. 👍

radojica
Gost
radojica

zato sto jedan kontroverzni biznismen ima kucu na sred ove plaze

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Koji?

4 nahije
Gost
4 nahije

Bolje što se ne zna za te plaže, jer će ih odma devastirat ovi što “valorizuju” turistički potencijal Crne Gore

Možuranka
Gost
Možuranka

Kako ste razradili temu svaka cast, a samo ih u Ulcinj ima preko 20, a vi jednu obradili mogli ste ih bar pobrojat

Send this to a friend