Ekonomija

Skuplja boravišna taksa u Novom, ne i gradski prevoz

U nastavku devete redovne sjednice Skupštine opštine Herceg Novi, koja je imala čak 57 tačaka dnevnog reda, odbornici su najviše polemisali o izmjeni odluke o boravišnoj taksi, izmjenama u regulisanju drumskog saobraćaja i o poskupljenju gradskog autobuskog prevoza, piše Dan.

Komentarišući poskupljenje boravišne takse sa 90 centi na euro, odbornik Demokratske partije socijalista Dragan Janković ocijenio je da je boravišna taksa bespotreban namet za goste.

Njegov kolega Zoran Kovačević predložio je amandman da visina boravišne tokom juna, jula i avgusta iznosi euro, u junu i septembru 0,80 centi, a tokom zime 0,60 centi.

Odbornik Demokratskog fronta Boris Seferović kazao je da neće glasati za amandman, jer nije ni DPS glasao za amandmane opozicije dok je bio na vlasti u Herceg Novom, dok je predsjednik SO i odbornik DF-a Miloš Bigović glasao za amandman. Amandman je odbijen, jer je 12 odbornika glasalo za, pet protiv, a 11 je bilo uzdržano, dok je tačka o poskupljenju boravišne takse usvojena sa 18 glasova za i 10 protiv.

Sekretar za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost Aleksandar Kovačević objasnio je da će naredne godine vršiti analizu protoka saobraćaja, a da Agencija za izgradnju i razvoj grada radi kompletnu studiju saobraćaja u gradu, te da su, kao moguće, predložili ponuđeno rješenje u Ulici prve bokeške brigade. Odluka je usvojena sa 17 glasova za i 10 protiv. Pred odbornicima se našao i predlog odluke o davanju saglasnosti na povećanje cijene karte u gradskom autobuskom saobraćaju na jedan euro za sve relacije, dok cijene mjesečnih karata ostaju iste.

Seferović je kazao da će biti uzdržan, jer ne može biti ista cijena karte od Kamenara do Igala i od Kamenara do Bijele.

Odbornik DPS-a Slobodan Radović Krušo rekao je da će ta partija glasati protiv, jer je saglasan sa Seferovićem, te je naglasio da treba napraviti studiju.

Andrija Radman (DPS) smatra da je „Blu lajn” morao da pruži podatke koliko putnika koristi kratke relacije, a koliko punu relaciju od Igala do Kamenara i obratno.

“Nije tačno da smo nivelisali cijene u korist građana. Promašili ste zadatak. Zar ne bi trebalo da stimulišemo gradski prevoz, kako bi ljudi što manje koristili auta? Vi upravo to destimulišete ovakvom odlukom”, istakao je Radman.

Odbornica Demokrata Tamara Vujović konstatovala je da je „Blu lajn” odličan partner Opštini, ali da nije urađena kvalitetna analiza o tome koliko će poskupljenje uticati na socijalnu sliku građana, tim prije što Opština subvencioniše đačke karte i plaća prevoz za 100 penzionera. Sa 10 protiv i 16 uzdržanih ova tačka dnevnog reda nije usvojena.

Nastavak sjednice zakazan je za sjutra.

5

avatar
1000
1
4
0
 
4
KokoNovljaninBokeljKralj Nikola IPrešo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Prešo
Gost
Prešo

Pa ovakve družine nema na daleko.Za praznik Mimoze su potrošili preko pola miliona eura.Našetali su se na naš raču po Srbiji i po Evropi a grad od toga koris nula.Podigli su cijene vode, smeća i znatno porez na nepokretnost.A strategija im je da zaposle što više aktivista pa izmišljenim radnim mjestima , od profesionalca u svim mjesnim zajednicama pa do… Više »

Kralj Nikola I
Gost
Kralj Nikola I

Htjeli ste promjene nije vam valjao DPS.. eto vam ih ti vasi..

Novljanin
Gost
Novljanin

Ovi bar nesto rade, a dps je za 2 godine vise zaduzio opstinu i ostetio nego ovi za 20 godina, tako da batali tu pricu,

Koko
Gost
Koko

DPS je za 2 godine od nasljedjenih 12 miliona duga vratio 7 i nije se zadužio nije jedan jedini euro, Plate su bile redovne, a dje ste sad drugovi?

Bokelj
Gost
Bokelj

Ne znam sto se ti koji nisi Novljanin vjerovatno mijesas u nase stvari. Vjerovatno pises iz Mojkovca i okoline.

Send this to a friend