Ekonomija

Smanjene gotovo sve administrativne takse u Kotoru

Sekretarijat za opštu upravu Opštine Kotor obavjestio je građane da je, nakon dobijanja saglasnosti Vlade Crne Gore, SO Kotor donijela Odluku o lokalnim administrativnim taksama, koja će se primjenjivati od sjutra, a koja podrazmijeva smanjenje svih taksi u tom gradu.

Navedena Odluka donijeta je nakon što je okončana javna rasprava u trajanju od 15 dana, a koju je sproveo Sekretarijat za lokalne prihode, budžet i finansije i Sekretarijat za opštu upravu.

Opština Kotor je među prvim opštinama u državi, koja je dobila saglasnost Vlade Crne Gore na prijedlog Odluke o administrativnim taksama.

Ono što posebno treba istaći, a od izuzetne je važnosti za stanovnike sa područja opštine Kotor, jeste da je došlo do smanjenja gotovo svih administrativnih taksi.

“Do skoro je tarifa za zahtjev, molbu, predlog i prijavu iznosila 5 eura, sada je smanjena na 2 eura, za uvjerenja koja izdaju organi lokalne uprave plaćalo se 5, a sada će 3 eura. Izvod iz matične knjige vjenčanih koštaće 3, umjesto dosadašnjih 5 eura. Za žalbu protiv rješenja lokalnog poreskog organa potrebno je bilo izdvojiti 8 eura, a nakon usvajanja Odluke tarifa je 5 eura”, saopšteno je iz opštine.

Ovom Odlukom većina tarifa je smanjena, ali uvedene su i nove tarife sve usklađeno sa Zakonom.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
KOTOR
Gost
KOTOR

Kozmetika!
Smanjite poreze na nekretnine i ostalo!
Ovo je zanemarivo!

Zabrinhti
Gost
Zabrinhti

Baš sam mislio da idem i predajem molbe i predloge… Ne znam kako cu da prehranim porodicu ako ovo potraje više od 20 dana a hoce sigurno do jeseni. Nisu problem takse ni zalihe… problem je što nemamo para za zalihe. Pare su povučene

Send this to a friend