Ekonomija

SNP podržao Spajićev prijedlog o povećanju minimalne i prosječne zarade

Socijalistička narodna partija Crne Gore SNP podržava juče iznešen projekat “Evropa sada” Ministarstva finansija i socijalnog staranja o povećanju minimalne i prosječne zarade u Crnoj Gori, kao i ukidanju doprinosa za zdravstveno osiguranje na zarade, te neoporezivanju zarada do bruto iznosa od 700 eura, navodi se u saopštenju te političke partije.

“Smatramo da je potrebno detaljnije elaborirati ove mjere kako bi se znali njihovi dugotrajni efekti na ekonomiju, posebno u pogledu uticaja na zdravstveni sistem i njegovo funkcionisanje, odnosno moraju se sagledati svi aspekti ovakvog poduhvata imajući u vidu dugoročnu održivost najavljenih mjera”, piše u saopštenju.

Takođe, smatraju da je povodom ovog pitanja potrebno konsultovati i poslodavce iz privatnog sektora i čuti kako će pomenuta poreska reforma uticati na njihovo poslovanje.

“Socijalistička narodna partija Crne Gore se od svog osnivanja zalaže za reformu poreskog sistema, bolji standard građana i njihovu sigurniju budućnost. Stoga, smatramo da su navedene mjere dobrodošle, uz upozorenje da treba sagledati njihovu održivost na duže staze”, zaključuje se u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gernsheim
Gost
Gernsheim

Što niste podrzali Bratićku prije neki dan , svuda se vi petljate dje vam nije mjesto…

Send this to a friend