Ekonomija

SNP: Taksistima omogućiti subvencije

SNP

Socijalistička narodna partija Crne Gore smatra da bi ministarstvo finansija i socijalnog staranja trebalo da razmotri probleme sa kojima se suočavaju taksisti preduzetnici okupljeni pri Strukovnom sindikatu taksista Crne Gore, saopšteno je iz SNP-a.

“Taksisti se nalaze u veoma teškoj materijalnoj situaciji, izazvanoj neradom nadležnih organa u dužem periodu, koja je dostigla vrhunac pojavom novog virusa Covid 19. Ovakvo stanje dovelo ih je na rub finansijske katastrofe, što ima za posledicu nemogućnost servisiranja obaveza prema državnom i opštinskim budžetima, ali i drugih obaveza vezanih za golo preživljavanje njihovih porodica”, poručuju u saopštenju.

Iz SNP-a su u ime taksista, zatražili  ostvarivanje prava na subvencije zarada zaposlenih, u toku pandemije covid-19.

“Taksi prevoznici traže, prije svega, ostvarivanje prava na subvencije zarada zaposlenih tokom trajanja pandemije korona virusa. Pravo na subvencije do sada je ostvarilo svega oko 2o odsto taksi prevoznika”, poručuju iz SNP-a.

Zatim su se osvrnuli na situaciju zaposlenih u taksi udruženjima, navodeći da se većina njih nalazi u bezizlaznoj situaciji, nametnutoj pandemijom covid-19.

“Nedovoljna briga prilikom određivanja uslova za subvencije na zarade i uslova za dobijanje kredita za likvidnost od Investiciono-razvojnog fonda, te konstantno uvođenje novih nameta, doveli su taksi preduzetnike u gotovo bezizlaznu situaciju. Iako je poslovanje taksi prevoznika svedeno na minimum u dužem nizu godina, a pojava virusa covid-19 dovela do bankrotstva većine taksista kojih ima oko 4.500, još uvijek nisu preduzete potrebne mjere kako bi im se pomoglo da sačuvaju radna mjesta”, dodaju u saopštenju.

Apelovali su na nadlježnje institucije da reaguju povodom nezavidne situacije u kojoj se nalaze zaposleni u ovoj djelatnosti.

“Zbog svega navedenog, SNP CG apeluje na nadležne institucije, počev od ministarstva finansija i socijalnog staranja, da učine sve kako bi što prije izašli u susret taksi prevoznicima i olakšali im izuzetno tešku životnu situaciju”, zaključuju iz SNP-a.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mrgud
Gost
Mrgud

Kako su plaćali doprinose , tako subvencionirati. Državi moraš dati kroz poreze i takse da bi mogao očekivati da se i tebi pomogne kad dođe vrijeme.

Send this to a friend