Ekonomija

SNP traži od Vlade da ponovo razmotri povećanje minimalnih zarada

Socijalistička narodna partija, kao partija koja se zalaže za državu socijalne pravde, traži od Vlade da što prije ponovo razmotri pitanje povećanja minimalne zarade, saopštili su iz ove stranke.

Takođe, kako dodaju, zahtijevaju  smanjenje cijene električne energije i ukidanje nepotrebnih taksi na računima za struju kojima građani finansiraju biznis akrobacije porodice Đukanović i njihovih prijatelja.  Iz ove partije tvrde da se ovi preduslovi moraju ispuniti kako bi se građanima omogućio iole dostojanstven život.

“Crnogorska javnost je dobila dvije važne informacije. Prva je da naši građani plaćaju najskuplju struju u regionu, odnosno da podaci EUROSTATA pokazuju da, uzimajući u obzir paritet kupovne moći, naši računi za električnu energiju iznose više nego u Francuskoj, Holandiji, Velikoj Britaniji, Norveškoj i drugim razvijenim državama Evrope”, navode iz SNP-a

Kako dodaju, druga informacija je da je u susjednoj Srbiji minimalna zarada povećana na 255 eura, a da se u Bosni i Hercegovini takođe razmišlja o njenom povećanju.

“Na taj način, Crna Gora će, i pored nedavnog povećanja minimalne zarade sa 193 na 222 eura, po ovom parametru ponovo biti na začelju liste zemalja regiona. Osim toga, potrebno je ukazati na činjenicu da prosječna zarada u našoj državi već dugi niz godina ostaje na istom nivou (oko 500 eura), dok je ukupna vrijednost minimalne potrošačke korpe u julu ove godine iznosila 641,6 eura. Ne treba biti ekonomski stručnjak da bi se shvatilo koliko košta život u Crnoj Gori”, poručili su oni.

U SNP-u tvrde, da se do ovih saznanja došlo u vrijeme kada crnogorsko društvo potresa afera „Stanovi“, koja je pokazala kako su novcem građana obezbjeđivani stanovi i povoljni stambeni krediti „zaslužnim“ državnim funkcionerima.

“Ostaje nam samo da se zapitamo da li su dobili i popust na plaćanje struje, vode i ostalih dažbina, koje država običnim građanima papreno naplaćuje”, pitaju iz SNP-a.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fileopg
Gost
Fileopg

populizam je stvorio ovu partiju populizam će je i uništiti.

Send this to a friend