Ekonomija

Societe Generale Montenegro banka u prvom kvartalu profitirala 4,2 miliona

Societe Generale Montenegro banka je, u prva četiri mjeseca tekuće godine, ostvarila profit u iznosu od 4,2 miliona eura, saopšteno je tokom današnjeg sastanka guvernera Centralne banke Crne Gore Radoja Žugića sa menadžmentom SGM banke, koju su predstavljali predsjednik Borda direktora Milorad Katnić, glavni izvršni direktor Miroslav Hiršl i izvršni direktor za komercijalne poslove Radule Raonić.

Po nivou ukupnih kredita, ta banka je vodeća u odnosu na ostale koje posluju u Crnoj Gori, dok je na drugoj poziciji, kada je riječ o iznosu ukupne aktive i depozita, naveli su iz CBCG.

“Nivo problematičnih u kredita Societe Generale Montenegro banci je ispod prosjeka na nivou sistema”, ističu.

Predstavnici banke informisali su guvernera i o planiranim kadrovskim promjenama unutar banke.

“Zbog premještaja Hiršla na novu poziciju unutar Societe Generale grupacije, za novog glavnog izvršnog direktora SGME banke biće predložen aktuelni direktor za komercijalne poslove Radule Raonić”, dodaju u CBCG.

Žugić je zadovoljan predočenim rezultatima koji, kako je rekao, potvrđuju da se ta banka izdvaja kao jedan od lidera na bankarskom tržištu Crne Gore.

“Dogovoren je nastavak saradnje SGME banke i CBCG, na planu daljeg jačanja stabilnosti i sigurnosti sistema, uz puno poštovanje bankarskih standarda”, zaključuju u Centralnoj banci.

Ž.N.

Send this to a friend