Ekonomija

Spajanje dvije banke važan čin za Crnu Goru

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković primio je Šandora Čanjija, predsjednika Odbora direktora i izvršnog direktora OTP Grupe koja je nedavno kupila banku Societe Generale Montenegro i time ojačala svoju poziciju vodeće banke u našoj zemlji.

<<<CKB i Podgorička banka biće najjači igrači na tržištu i pouzdan partner Vladi<<<

Čestitavši OTP Grupi na uspješnoj akviziciji Premijer je ocijenio da to predstavlja važan čin i za Crnu Goru koja je dobila još snažnijeg partnera za nastavak uspješne saradnje prije svega na našim razvojnim projektima.

“Vjerujem da će jača pozicija Vaše banke imati pozitivan efekat na Crnu Goru i da ćete u novoj ulozi biti još snažniji akter crnogorske ekonomije”, rekao je predsjednik Marković izrazivši zahvalnost OTP Grupi što je u svakoj fazi preuzimanja veoma pažljivo sagledavala zahtjeve crnogorske strane.

Premijer je informisao sagovornika o odličnim rezultatima Vladine ekonomske politike koja uključuje visok rast bruto domaćeg proizvoda i snažne investicione aktivnosti uz istovremenu fiskalnu konsolidaciju i smanjenje javnog duga.

U tom smislu bilo je riječi i o razvojnim projektima za koje bi OTP Grupa mogla biti zainteresovana kao i o predstojećoj emisiji hartija od vrijednosti koju je Vlada najavila.

CKB Banka je kupila 16. jula na Montenegroberzi 87.602 akcije (90,55 odsto) banke Societe Generale Montenegro vrijednosti 35.629.692,37 eura.

Send this to a friend