Ekonomija

Spajić sa predstavnicim Orascom developmenta: Luštica ima potencijal da nadmaši Ibicu, Mikonos, Sen Trope

Foto: Vlada CG
Foto: Vlada CG

Crna Gora ima ogroman potencijal, a Luštica je biser koji bi mogao da nadmaši elitne turističke destinacije Evrope, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Milojka Spajića i predstavnika Orascom developmenta na čelu sa predsjednikom Nagibom Samihom Savirisom.

Dosadašnja ulaganja u Luštica bej tek su djelić onoga što investitor planira, pa je zato vrlo važno da administracija efikasno odgovori na zahtjeve za ubrzanje projekata i početak novih investicija, zaključeno je na sastanku.

„Brojne reforme na polju jačanja vladavine prava, koje bi trebalo da budu potvrđene i kroz dobijanje IBAR-a, podstrek su i za investitore. Vjerujem da je to dobra poruka i za sve one koji dolaze da koriste vaše usluge“, istakao je premijer Spajić koji je naglasio da će razvojem putne infrastrukture i aerodroma, biti olakšano da ambiciozni planovi u Luštici bej rezultiraju benefitima za sve.

Iz kompanije, koja razvija veliki projekat na Luštici, poručuju da su spremni da ubrzaju investicije i da su zbog toga izuzetno zadovoljni saradnjom sa ministarstvima i nadležnim institucijama, od formiranja 44. Vlade.

„Zadovoljni smo odnosom, koji država ima prema našim naporima da proširimo posao. Tek smo počeli sa ulaganjima, jer zaista mislimo da Luštica ima ogroman potencijal. Želimo dobru saradnju, jer imamo planove za narednih 10, 20, pa i 50 godina“, poručio je izvršni direktor kompanije Omar El Hamamsi.

U tom kontekstu razgovarano je o svim otvorenim pitanja, koje je neophodno riješiti kako bi se nesmetano razvijali potencijali na Luštici.

Naglašeno je da se sve odvija željenom dinamikom što je osnov za još produktivniju saradnju.

Apostrofirano je i da je za poboljšanje poslovanja vrlo važna edukacija kadrova i u tom smislu će biti organizovani zajednički seminari za usavršavanje zaposlenih, zajedno sa švajcarskim ogrankom kompanije.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine, predvođeni ministrom Jankom Odovićem, predstavnici Ministarstva turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera na čelu sa ministrom Vladimirom Martinovićem i direktorica Agencije za investicije Snežana Đurović.

Ispred kompanije Luštica Bej u razgovoru su učestvovali regionalni izvršni direktor Rafael Kruker i rukovodilac za saradnju sa Vladom i zajednicom Marko Vukašević.

11

avatar
1000
10
1
0
 
11
SPQRThorLukaBajka dolazim DAli exspres
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
SPQR
Gost
SPQR

Listica bi mogla nadmašiti Ibicu, Mikonos i Sen Trope jedino ako bi ove destinacije bile pogođene kataklizmom koja je razorila rimsku Pompeju. Ludilo mozga onog ko izgovara ovakve riječi.

Thor
Gost
Thor

Drugari volimo nasu Crnu Goru ali Ibica, Sen Trope, a pogotovo Mikonos su svjetlosnim godinama ispred nas u svemu i NE Lustica nema taj potencijal. Lustica nema potencijal da se izbori ni sa domacim ljetovalistima a kamoli sa svjetski priznatim i poznatim.

Luka
Gost
Luka

Ja se nadam da se više neće graditi apartmani za prodaju,nego hoteli.

Bajka dolazim D
Gost
Bajka dolazim D

Idemo idemo samo jako.

Ali exspres
Gost
Ali exspres

Oce nadmasice, daj boze daj soajky ne malati.😂😂😂😂😂😂

Someone
Gost
Someone

Poredu Ibizu(blud i nemoral savremenj) i Saint-Tropez haha, što ti je svjetski čovjek.

Someone
Gost
Someone

Poredi*

Opa
Gost
Opa

Ma daj ?

Smijurija
Gost
Smijurija

Ma, jeste, bićemo ka’ Monako, ali najvažnije je da su se oni dobro zabavili.

Maśa 😎🇲🇪
Gost
Maśa 😎🇲🇪

Ako Mickey ostane u koaliciji sa Pipunom i Kolenicom … NEMA

Sembegar
Gost
Sembegar

Luštica je sjajna, bio sam tamo prije 10-tak dana. Čisti luksuz! 👍

Send this to a friend