Ekonomija

Spajić: Vlada će dati sve od sebe da pronađe rješenje za autoprevoznike

Vlada Crne Gore i resorna Ministarstva će dati sve od sebe da pronađemo rješenje za nezavisnu situaciju u kojoj su se našli crnogorski prevoznici, kazao je ministar finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić, koji je danas sa saradnicima održao sastanak sa prevoznicima koji obavljaju javni prevoz putnika u drumskom saobraćaju, kako bi zajednički pronašli finansijski održivo rješenje za pružanje podrške ovom sektoru, koji je teško pogođen pandemijom COVID-19.

“Aktivno radimo na obezbjeđivanju povoljnijih uslova kreditiranja za privrednike i preduzetnike, kako bi naša privreda spremna dočekala predstojeću turističku sezonu. Crnogorska ekonomija je teško pogođena pandemijom korona virusa i Vlada Crne Gore priprema još jedan paket mjera pomoći privredi i građanima, u okviru kog će biti obezbijeđena sredstva za ovaj sektor privrede“ istakao je Spajić.

Sagovornici su saglasni da je neophodno da se novi paket mjera što prije usvoji, imajući u vidu da turistička sezona, od koje svi imaju velika očekivanja, uskoro počinje.

“Naša grana privrede je izuzetno teško pogođena krizom i već godinu dana samo akumuliramo gubitke. Moramo pronaći rješenje da preživimo i očuvamo naše kompanije i zaposlene. Rješenje mora biti korektno i prema malim i prema velikim prevoznicima, ovdje smo u ime svih prevoznika i autobuskih stanica u Crnoj Gori. Naše poslovanje je u javnom interesu“, naglasili su predstavnici prevoznika koji obavljaju javni prevoz.

Na sastanku su predstavnici prevoznika iznijeli predlog mjera podrške i pomoći za ovaj sektor privrede.

Spajić je istakao da će njihov predlog biti sa punom pažnjom razmatran prilikom pripreme novog paketa mjera podrške privredi i građanima, kao i da će Vlada, u mjeri mogućeg, izaći u susret njihovih zahtjevima.

S.Đ.

Send this to a friend