Ekonomija

Sporna prodaja opreme TV Atlas

ilustracija

Televizijska oprema koju je rukovodstvo televizije Atlas prodalo kompaniji Atlas media grupa za nepunih osam hiljada eura biće predmet vještačenja kako bi bila utvrđena njena tržišna vrijednost na dan prodaje, odlučila je sutkinja Privrednog suda Dijana Raičković.

Ovaj zahtjev podnijela je Nataša Đelević, advokatica stečajnog upravnika Atlas televizije Zdravka Cicmila, koji je nakon što je otvoren stečajni postupak podnio tužbu radi pobijanja pravnih radnji stečajnog dužnika. Đelević je na ročištu istakla da je popis pokretne imovine obavljen tek nakon što su zaključeni sporni ugovori o prodaji opreme, kojom je Atlas media grupa za 7,8 hiljada eura kupila opremu za emitovanje radio programa sa FM predajnikom, kamere, rasvjetu, antene, linkove kao i reportažna kola.

Ona se protivila prijedlogu advokata Atlas media grupe Igora Martinovića da se vještačenjem utvrdi knjigovodstvena vrijednost i amortizacija ove opreme. O ovom prijedlogu sutkinja će, kako je najavila, odlučiti nakon što bude utvrđena tržišna vrijednost opreme na dan zaključenja ugovora.

Cicmil je podnio tužbu protiv Atlas media grupe, jer je TV Atlas u vrijeme prodaje bila nelikvidna, a račun pod blokadom na 150.000 eura. U tužbi se navodi da je riječ o povezanom licu, budući da je Atlas grupa osnivač i jedne i druge ugovorne strane, a da je Meliha Ramusović kao potpisnica ugovora na strani kupca istovremeno bila i članica odbora direktora u televiziji Atlas u vrijeme zaključenja ugovora. Ovim ugovorom, kako tvrde, pribavljena je oprema uz neznatnu naknadu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
alo
Gost
alo

Jedna polovna profesionalna kamera vrijedi najmanje hiljadu eura ako je ispravna. A za 8 hilada je prodata oprema za emitovanje radio programa sa FM predajnikom, kamere, rasvjeta, antene, linkovi, reportažna kola… Odje neko treba u zatvor da ide

Send this to a friend