Ekonomija

Srzentić na računu skoro 22 hiljade eura, vlasnica stana, akcije u Etrade-u…

Tamara Srzentić

Ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić na računima ima skoro 22.000 eura, navodi se u izvještaju koji je podnijela Agenciji za sprječavanje korupcije. Njena prva ministarska plata iznosila je 1.291,5 eura.

Ministarkin suprug Edurado Pagliere ima ušteđeno nepunih 222.500 eura.

Srzentić je članica tri Vladina radna tijela: Komisija za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku, Komisija za ekonomsku politiku i finansijki sistem i Komisija za kadrovska i administrativna pitanja. Kako se navodi u izvjšetaju dostupnom na sajtu ASK, za te angažmane nije dodatno plaćena. Istog mjeseca, njen suprug primio je 7.180 eura.

Srzetnić je vlasnica stana od 48 metara kvadratnih koji je naslijedila, a sa suprugom je suvlasnica kuće od 104 metra kvadratna koja su stekli kupovinom.

Ministarka vozi 10 godina stari Hyundai-Tuscon, a suprug tri godine mlađi Infiniti-Q50. Vozila su stekli kupovinom.

Srzetnić je prijavila je da imaju 1.201 akciju u Etrade-u. Kako se navodi u izvještaju, nije dala saglasnost za uvid u bankarske račune.

4

avatar
1000
3
1
0
 
4
PraviloMarkoSveznalicaJulija
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pravilo
Gost
Pravilo

Lijep gest i ova zena je jedino simpaticna u Vladi i djeluje kao orjentisana gradjanski i prema pravim vrijednostima. To potvrdjuje sto su svi nju izdvojili kao zito u kukolju. Ipak, nadam se da nece nastaviti ovako, like Carevic, iako je ona posteno zaradila pare koje ima, a on je namijestao tendere. Lijepo je sto je odabrala ustanovu u kojoj… Više »

Marko
Gost
Marko

Eh da je svaki ministar iz proslih vlada imao 20 hiljada €, no je svaki imao 100 puta vise.

Julija
Gost
Julija

Prvu ministarsku platu je poklonila OŠ Njegoš na Cetinju! Bravo!!!

Sveznalica
Gost
Sveznalica

Poklonila bih i ja i prvu i svaku narednu da mi je ovakav imovinski karton, ali to ne umanjuje njen lijep gest. Svaka cast!

Send this to a friend